Gürsel Tekin'e Başkan Tuna'dan telefon

- Gürsel Tekin'in, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile telefonla görüşmesinden görüntü
Toplantı Çalışan Gazeteciler 

-- Esnaf ziyaretinden görüntü
-- Tezgah önünde kahvaltı yapan esnafın yanına oturması
-- Genel detay

( ANKARA ) - Gürsel Tekin: "Tuna, esnafın da mağdur olmayacağı şekilde bir çaba sarf ediyor" - Gürsel Tekin Ulus esnafı ve çalışan gazetecilerle bir araya geldi ANKARA

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ulus'ta ziyaret gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'i telefonla aradı. Yaklaşık 5 dakika süren konuşmada Ulus Çarşı’nın son durumu görüşülürken Tekin, "Tuna, esnafın da mağdur olmayacağı şekilde bir çaba sarf ediyor" dedi.
Gürsel Tekin, Ankara Ulus Çarşısı’nda, 1919 yılında kurulan ve ‘Atatürk’ün Eczanesi’ olarak bilinen, ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanan 99 yıllık İstanbul Eczanesini ziyaret etti. Burada esnafın sıkıntılarını dinleyen Tekin, Ulus Çarşı Yönetimi ile bir araya geldi ve son zamanlarda gündeme gelen çarşının kapanmasıyla ilgili Çarşı Başkanı’ndan bilgi aldı. Tekin, bu sırada yardımcısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya ulaşmalarını istedi. Tekin’in yardımcısı, Başkan Tuna’nın toplantıda olduğunu ve daha sonra kendisini arayacağını söyledi.

Tekin daha sonra, Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancılar Halini ziyaret ederek halkın şikayet ve önerilerini dinledi. "Tuna, esnafın da mağdur olmayacağı şekilde bir çaba sarf ediyor" Çalışan gazeteciler ve birlikte esnafla kahvaltı yapan Tekin, tezgah önünde kahvaltı yapan esnafın sofrasına da oturdu. Tekin, ziyaret sonunda açıklama gerçekleştirdiği sırada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’dan telefon geldi. Tekin, esnafın sıkıntılarını Başkan Tuna’ya iletti ve çarşının son durumu ile ilgili bilgi aldı. Konuşma yaklaşık 5 dakika sürdü. Daha sonra açıklamasına devam eden Tekin, "2005 yılından itibaren yürüyen yanlış bir süreç var. Belediye Başkanı yeni geldi ve bu konuda iyi niyetli, esnafın da mağdur olmayacağı şekilde bir çaba sarf ediyor" ifadelerini kullandı.
10 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı