Güroymak'ta şiddetli yağış - Kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri zarar gördü - BİTLİS

- Güroymak’ın Gölbaşı Belediye Başkanı Hikmet Kardaşın konuşması - Sel'den görüntüler - Gölbaşı Şenkaya mahalle sakini Yusuf Tören'in konuşması - Detay görüntülerGüroymak'ta şiddetli yağış - Yağış nedeniyle Gölbaşı beldesinde kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri ile köprü ve menfezler zarar gördüBİTLİS (AA) - Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde şiddetli yağış hasara neden oldu.Beldede dün başlayan yağış, bugün öğleden sonra şiddetini artırdı.Yağış nedeniyle ilçedeki kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri ile köprü ve menfezler zarar gördü.Gölbaşı Belde Belediye Başkanı Hikmet Kardaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli yağışın ardından ekiplerin beldede çalışmalara başladığını söyledi.

Çalışmaları belediyenin kısıtlı imkanlarıyla sürdürdüklerini belirten Başkan Kardaş, "Bunları yeniden onarıp halkın hizmetine sunmamız çok zor olacak. Her yıl sel sularından beldemiz zarar görüyor. Can kaybının olmaması sevindirici." diye konuştu.
Şenkaya Mahallesi'nde ikamet eden Yusuf Tören ise, beldedeki yağış nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.
Kanalizasyon Şiddetli Yağış İçme Suyu 

26 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı