Gürcistan Fransız şirketlerinden hava savunma sistemi aldı - TİFLİS

- Hava savunma sisteminden detaylar - Törenden detaylar - Gürcistan Başbakanı Bakhtadze'nin konuşması - Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze: - "Gürcü hava sahası daha korumalı olacak ve etkili şekilde kontrol edilecek"TİFLİS (AA) - Gürcistan , Fransız şirketlerinden hava savunma sistemleri satın aldı. Gürcistan Hava Kuvvetleri Günü, başkent Tiflis'teki Alekseevka Askeri Havalimanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.Törende konuşan Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze, ülkesinin hava savunma sistemlerini geliştirmek için önemli adımlar atmaya başladıklarını belirtti.
Bakhtadze, bu kapsamda Fransa ile iş birliği yaptıklarını dile getirerek, Fransız şirketlerinden satın alınan radar istasyonları, mobil yönetim ve raporlama merkezi ile füze sistemlerinin Gürcistan 'a getirildiğini kaydetti.
"Şu andan itibaren Gürcü hava sahası daha korumalı olacak ve etkili bir şekilde kontrol edilecek." diyen Bakhtadze, ABD'den de ülkenin hava savunma sistemleri ve helikopterlerinin modernizasyonu konusunda destek aldıklarını söyledi.

Fransa'dan satın alınan radar istasyonları, mobil yönetim ve raporlama merkezi ile hava savunma füzeleri sergilendiği törene Savunma Bakanı Levan İzoria, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Vladimer Çaçibaia ile ilgili davetliler katıldı.

General Hava Sahası Savunma Sistemi Başkent Helikopter 

1 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı