- Gürcistan’dan Filistin’e destek gösterisi

-Protestodan Görüntüleri
Protesto Muhabir Cuma Namazı Müslümanlar Müslüman 

--Dr.Kerbelai Recepov Röportaj
--Başkan Esedov Röportaj

( TİFLİS ) TİFLİS

- Gürcistan'ın Kvemo-Kartli bölgesindeki Marneuli kentinde yaşayan müslümanlar cuma namazından sonra Küdüs için protesto gösterisi düzenlendiler. Gürcistan'ın Kvemo-Kartli bölgesinin Marneuli kentinde yaşayan müslümanlar Hz.Ali camisinde kıldıkları Cuma namazından sonra Küdüs için protesto gösterisi düzenlendiler. Kudüs’ün özgürlüğü için sloganlar atan göstericiler üzerinde, ‘İsrail Dur’, ‘Kudüs bizimdir’ yazan pankartlar taşıdılar. Gösteriler esnasında konuşma yapan, Dr.Fariz Recepov, "Küdüs'ü savunmak bizlerin dini, insani, medeni ve hukuki borcu, Küdüs'ü savunmak bir cihat” ifadelerini kullandı. İsrail’in yaptıklarıın kabul edilemez olduğunu belirten Recepov, Gazze’de yaşananların yanı sıra Abhazya, Güney Osetia, Karabağ ve Hocalı işgaline değinerek zülme karşı birlik olunması gerektiğini söyledi.

Dr. Kerbelai Fariz Recepov İhlas Haber Ajansı

muhabirine yaptığı açiklamada ise “Amacımız, dünyada olan zülme itiraz etmek” dedi.
Mescid-i Aksa’nın İsrail İşgali altında olduğunu söyleyen Recepov,” Amacımız, onlara dur demek, çocuk ölümleri onların eliyle gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.
Protestonun organizatörlerinden Ümumi Gürcistan Müslümanlar Dini İdaresi Başkanı Mirtağı Esedov ise “ Zulüme ve haksızlığa karşı bir itiraz olarak, dünyanın pek çok yerinde bugün Kudüs günü. Bizde Gürcistan’da yaşayan müslümanlar olarak itirazlarımızı gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Protestonun sonunda ise Ümumi Gürcistan Müslümanlar İdaresi tarafından yazılan mektub okundu. Mektupta başta Filistin’de olmak üzere farklı coğrafyalarda yaşayan müslümanların çektiği acılara değinilerek, “Müslümanların bir çok problemi var. İnsanları korkmaya, dehşete ve köleliğe tutmaya çalışıyorlar. Dünya ise tüm adaletsizliklere susuyor. Hakkın-adaletin yerine gelmesi için hiçbir şey yapmıyor, İsrail'in işgal hareketlerine, işlediği cinayetlere, Filistin halkının başına getirdiği musibetlere hiç bir tepki vermiyor, aksine, işgalcileri savunmalarının kalkıyor” ifadeleri yer aldı.
8 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı