Gürcistan'da 'Çanakkale Zaferi' etkinliği - TİFLİS

Gürcistan 'da "Çanakkale Zaferi" etkinliği - TİFLİS - Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan'ın konuşması - Törenden detaylar18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Tiflis'te anma töreni düzenlendiTİFLİS (AA) - Gürcistan 'ın başkenti Tiflis'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.
Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinde düzenlenen törende İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy da anıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Doç. Dr. Selçuk Kürşad Koca, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Tiflis Ofisi yetkilileri, THY Gürcistan Müdürü Şerafettin Ekici, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tiflis Ofisi Başkanı Özgür Yücel, Gürcü ve Türk İş Adamları Derneği (GÜRTİAD) Başkanı Celal Sancar, Tiflis'te yaşayan Türk vatandaşları ve diğer davetliler katıldı.
Yazgan, törende yaptığı konuşmada tüm davetlilere Türkiye için bu anlamlı günde büyükelçiliğe geldikleri için teşekkür ederek "Burada Türkiye'yi birlikte temsil ediyoruz. Biz Gürcistan 'daki Türkiye'yiz." ifadelerini kullandı.Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde tüm şehitlerini rahmetle ve saygıyla andıklarını ifade eden Yazgan, herkesin, Çanakkale'den Afrin zaferine kadar şehit düşen şehitlere borçlu olduğunu kaydetti.
Yazgan, Çanakkale zaferinin sadece Türkiye için değil, jeopolitik olarak tüm bölge için büyük etki doğurduğunu vurgulayarak "Çanakkale zaferi sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin değil, aslında bu coğrafyanın da tarihini değiştiren bir zaferdir." dedi.
"Türkiye, Türk insanı ve Türk askeri bugün de Suriye'de yaptıklarıyla bölge ve dünyanın tarihini değiştirmektedir. Bunun için önemli bir ülkeyiz, kendi özgürlüğümüz ve istiklalimiz, kendi güvenliğimiz için attığımız adımların bizim sınırlarımızın ötesinde boyutları var." diye konuşan Yazgan, Türkiye'nin kendini korumak için mücadele ettiğini vurguladı.Türk ordusunun kendi halkı mücadelesinde kimseye zarar vermediğini ifade eden Yazgan, şunları söyledi:"Rakka ile Afrin'i bir karşılaştırın, Rakka alındığında taş üstünde taş yoktu, Afrin ise sapasağlam duruyor. Türk ordusu böyle bir ordu, biz böyle bir milletiz."
Şehit Anma Töreni Akkale Başkent İstiklal 

20 Mart 2018 Salı günü yayınlandı