Güneydoğu'da ilk ders zili heyecanı - BATMAN

- Okul - Şiir okunması - Folkor grubunun gösterisi - Batman Valisi Ahmet Deniz'in konuşması - AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir'in konuşması - Okulun açılışı - Kurdele kesimi - Vali Deniz ve beraberindekilerin öğrencilere kitap hediye etmesi Batman Batman 'daki tören, yapımı bu yıl tamamlanan ve eğitim - öğretime açılan Petrol Mahallesi'ndeki 20 derslikli Fernas Ortaokulunda düzenlendi.
Şiirlerin okunduğu, öğrenciler halk oyunları gösterisi sunduğu törende bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, okulun yapımını üstlenen merhum iş adamı Necat Nasıroğlu'nu rahmetle andıklarını belirtti.
Türkiye'nin son 10 - 15 yılda fiziki mekan bakımından çok büyük mesafe katettiğini belirten Deniz, şunları kaydetti:"Sadece Batman 'da 5 bin 750 dersliğimiz var. Bunun yaklaşık 4 bini yeni derslik. Şu anda devam eden bin 160 derslik var. Batman olarak tekli öğretime geçecek, ülkedeki nadir illerden biriyiz. Okul öncesi eğitimde Türkiye'nin en son illeri arasındayken iki yıllık güzel bir çalışma ile şu an Türkiye'nin ilk 10 vilayeti arasındayız."Konuşmaların ardından Vali Deniz ve beraberindekiler okulun açılış kurdelesini kesti.
Öğrenciler Halk Oyunları Trol 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı