Güney Afrika'da İsrail protestosu - CAEP TOWN

- Wasrern Cape Eyalet Meclisi önünde toplanan göstericilerden detaylar - İsrail karşıtı slogan atan göstericilerden detaylar - Ellerinde Filistin bayrakları ve dövizler taşıyan gösterciler - İlahiyatçı Ameeroedien du Toit ile röportajCAPE TOWN (AA) - Güney Afrika'nın yasama başkenti Cape Town 'da, Nekbe günü dolayısıyla İsrail'in Filistin topraklarını işgali protesto edildi.Kudüs Vakfı öncülüğünde Wasrern Cape Eyalet Meclisi önünde toplanan yaklaşık 350 kişi, İsrail'in Filistin topraklarından çekilmesini istedi.Protestoculardan Abdullah Grefat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistinlilerin, Güney Afrika'da uygulanan apartheidden (ırk ayrımcılığı) daha kötü muamele gördüğünü belirtti.
Grefat, Filistinlilerin İsrail'in kurulduğundan beri apartheidi yaşadıklarını ifade ederek, "Filistin'i ziyaret eden tanıdıklarımız oradaki İsrail'in bugün uyguladığı apartheidin bizim burada yaşadığımızdan çok daha kötü olduğunu söylüyorlar." dedi.
Filistin'e her zaman destek vereceklerini söyleyen Grefat, "Bugün Filistin'de uygulanan apartheid rejiminin daha kötüsü olan İsrail apartheidine karşı beraber mücadele etmeye de devam edeceğiz. Filistin'de, burada olanların daha kötüleri oluyorken, dünya buna sessiz. Bizler sesimizi Filistinliler için yükselteceğiz." ifadesini kullandı.İlahiyatçı Ameeroedien du Toit ise İsrail'in Filistin topraklarını yıllardır işgal altında tuttuğunu belirterek, "İnsanlar neden kendi topraklarında yabancı muamelesi görsün. Filistinlilerin yaşadıkları budur. Bugün buraya haksızlığı, hukuksuzluğu protesto etmek için geldik. diye konuştu.
- NekbeFilistinliler, İsrail'in 14 Mayıs 1948'de işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor.Filistinliler, 30 Mart 2018'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.
Protesto Muhabir İlahi Başkent İsrail 

16 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlandı