Gümrük kapılarında oy verme işlemi - ZONGULDAK

- Güvenlik kontrolünden detaylar - Vatandaşların oy vermesi - Oyunu kullanan Özkan Cura ile röportajGümrük kapılarında oy verme işlemi - Zonguldak Havalimanı'ndaki gümrük kapısına gelen gurbetçiler, oy kullanmaya başladıZONGULDAK (AA) - Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Zonguldak 'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havalimanı'nda bulunan gümrük kapısına gelen gurbetçiler, oy kullanmaya başladı.
Zonguldak Havalimanı'nda kurulan sandıklarda Bartın ile Zonguldak 'ın Devrek ve Çaycuma ilçesine tatil için gelen gurbetçiler oy kullanıyor.Gurbetçilerden İzzet Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'da yaşadığını ve ve tatil için Zonguldak 'a geldiğini söyledi.

Seçimlerde vatandaş olarak üzerine düşen görevi yerine getirebilmek için oy kullanmaya geldiğini belirten Soylu, "Emekliyim ve Almanya'da yaşıyorum. Bu seçimler çok önemli. Ülkemiz için seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Vatandaşlık görevimiz için erken saatlerde kalkıp buraya geldik ve oyumuzu kullandık. İlk gün oy kullanmak bizim için daha sağlıklı." diye konuştu.
Özkan Cura da vatandaşlık görevini yerine getirdikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "Ülkemize hayırlı olsun. Bu seçim sadece ülke açısından değil, dünya açısından önemli. Bizim bir geçmişimiz var. Bizim ecdadımız yeryüzündeki bütün mazlumların gözeticisiydi ve o nesil tekrar geliyor." dedi.
Gümrük kapılarında oy verme işlemi 24 Haziran'a kadar sürecek.
Vatandaşlık Mazlum Gümrük Kapısı Gurbetçi Trol 

7 Haziran 2018 Perşembe günü yayınlandı