Gültepe’de İmam Hatip Eylemine Vatandaşlardan Tepki

Gültepe ' de okullarının imam hatibe dönüştürülmek istenmesine karşı yine eylem yapan gruba yoldan geçen bir vatandaş tepki gösterdi. Vatandaşın polis ekipleri tarafından uzaklaştırılmasıyla gerginlik kısa sürede sona erdi.
İlköğretim Okulu 


Gültepe İlköğretim Okulu ' nun İmam Hatip ' e çevrilerek okuldaki öğrencilerin çevrede bulunan diğer okullara gönderileceğini iddia eden bir grup veli eylem yaptı. ' ' Eğitim hakkı engellenemez ' ' , ' ' Eğitim hakkı satılamaz ' ' sloganları atan grup, daha sonra bir basın açıklaması yaptı.

Öğrenci velileri adına basın açıklaması yapan Esra Tuğlacı, ' ' Okulların dönüştürülmesi sorunu sadece Gültepe ' de yaşanmıyor. Ülkemizin ve İstanbul ' un bir çok okulu dönüşüm tehdidiyle, milyonlarca insan da sürgün tehdidiyle karşı karşıya kalıyor. Bizler Gültepe ilkokulu velileri olarak okullardaki dönüşümler ve sürgünler durana kadar , okullarına ve geleceğine sahip çıkan herkes ile birlikte dayanışma halinde olacağız. ' Gültepe Okulu Derhal Açılsın ' diye başlattığımız eğitim hakkı mücadelemizi , şimdi ' Okuluma , Çocuğuma , Geleceğime Dokunma ' diyerek sürdürüyor ve büyütüyoruz ' ' ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının yapıldığı esnada , yoldan geçen bir vatandaş ise yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Güvenlik güçlerinin kısa sürede tepki gösteren vatandaşı uzaklaştırması ile gerginlik kısa sürede sona erdi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı