Gülen'in oyununu bozan ‘Tahşiyeciler’ in lideri ilk kez konuştu

Gülen vaazında hedef gösterdi. Zaman haberini yaptı. Samanyolu TV dizi senaryolarına dahil etti. Savcı emir verdi, polis gözaltına aldı, hakim tutukladı. İşte Gülen ' i ilk kez açığa düşüren Tahşiyeciler operasyonu…
Risale Mehmet Doğan Zaman Gazetesi Fethullah Gülen 


Gülen'in oyununu bozan ' Tahşiyeciler ' kumpası ile tutuklanan Molla Muhammed, Yüzde Yüz Siyaset programında gündemi sarsacak röportaj ile ekranlara geldi.

Paralel yapının medya ayağına yapılan şafak operasyonunda ilginç bir ayrıntı vardı. Samanyolu TV'de yayınlanan bir dizinin senaristi ve yönetmeninin de gözaltına alındığı iddia ediliyordu. Operasyonda El-Kaide kapsamındaTahşiyeciler grubuna operasyon yapan polis ekibi de gözaltına alındığı belirtiliyordu. Dizi senaristleri ile TEM şube müdürlerini aynı suçta buluşturan dikkat çekici bir detayı vardı. Tahşiyeciler denilen grup Risale-i Nur camiasından olan ve Fethullah Gülen'e yıllardır muhalif olduğu bilinen bir hareketti. Bu isim ilk kez Fethullah Gülen'in bir vaazında sert cümlelerle kamuoyuna duyuruldu. Sonra Zaman Gazetesi bunun haberini yaptı. Ardından Samanyolu TV'nin dizilerinde karanlık bir örgüt olarak tanıtıldı. Savcı emir verdi, polis operasyon yaptı ve hakim tutukladı. Doğu İllerinde Molla Muhammed olarak tanınan Mehmet Doğan bu komplo sonunda uzun yıllar cezaevinde kaldı.



16 Aralık 2014 Salı günü yayınlandı