Görme engelliler yemek yapımında yarıştı

Yemek yapımından detaylar
Görme Engelli Yemek Yarışması Mercimek Çorbası Görme Engelliler Engelli Vatandaş 

-Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi röportajı
-Engellilerle yapılan röportajlar

( GAZİANTEP ) Görme engelliler yemek yapımında yarıştı- Engeline rağmen usta şefleri aratmadılar GAZİANTEP

- Gaziantep'te görme engelliler, yemek yapımında yarıştı. Görme engelliler, hazırladıkları yemeklerle usta şefleri aratmadı. Farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yemek yarışmasında görme engelli gençler mutfakta şefler eşliğinde hünerlerini sergilediler. Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi'nde gerçekleşen yarışmada ise Gaziantep’e özgü yöresel yemekler yapıldı. ‘Engelsiz Mutlu Gastronomi’ sloganı kapsamında görme engelli kursiyerler kısa süreli aldıkları eğitimin ardından yemek yarışmasına katıldı.
Yapılan yemekler ise belirlenen jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Hazırladıkları yemeklerin görüntüsü ve lezzeti ve sunumu gibi kategorilerden oy alan görme engeliler, marifetleri ile ünlü şefleri aratmadı. Yarışmaya katılan görme engelli yarışmacılardan Mesut Topuz, "Burada GASMEK'in verdiği eğitimler doğrultusunda görme engellilerin de bir şeyler yaptığının, yapabildiğinin ispatı peşindeyiz. Bugün burada ara sıcak ve ana menüden oluşan mercimek çorbası, alinazik, salata ve tatlı olarak bastık yapıyoruz" dedi.
“ Yemeğin yapılma şekli gözle alakalı değildir Yemek yapmanın göz ile alakalı olmadığını vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi ise,”Engelli bireylerinde bu işleri yaptığını ülkeye tanıtmak engellilerin engelinin yemek yapmaya engel olmadığını gösteriyoruz. Bugün yüzlerce vatandaşlarımızın damak tadı ile birlikte yemek yaptığını görüyoruz. Görme engelli vatandaşlarımızın evlerinde yemek yaptığını çok iyi biliyoruz. Yemeğin yapılma şekli ne gözle alakalıdır ne başka bir organladır. Yemeğin yapılma şekli akıl,mantık ve damak tadıdır ” diye konuştu.

15 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı