Görme engelli vatandaşı yolun karşısına geçiren şoför, o anları anlattı

Yusuf Uzun detaylar
Görme Engelli Vatandaş Görme Engelli Toplu Taşıma Aracı Halk Otobüsü Engelli Vatandaş 

-Yusuf Uzun röp.
-Yusuf Uzun'un cep telefonundan anne ve oğlunun yorumlarını göstermesi
-ARŞİV
-Güvenlik kamera görüntüsü

( ANTALYA - ÖZEL)-Halk otobüsü şoförü Yusuf Uzun:"Karşıdan karşıya geçerken kendi gözümüzü kapatıp geçmeyi denememiz gerekiyor ki, ondan sonra onların neler yaşadığını anlayabiliriz”- Görme engelli vatandaşın annesi Meral Özdemir:"Önce haberi gördüm, ‘böyle insanlar var mı?’ dedim ve takdir ettim. Bir de yanındaki yardım ettiğin insan benim oğlummuş"-“Ölürsem gözüm arkada kalmayacak” ANTALYA

- Antalya'da hareket halindeyken yol kenarında gördüğü engelli bir vatandaşı otobüsü durdurarak yolun karşısına geçiren halk otobüsü şoförü Yusuf Uzun, herkese ders niteliğinde bir mesaj verdi. Uzun, “Normal bir vatandaşın yapması gerekeni yaptım. Yolun karşısına geçerken kendi gözümüzü kapatıp geçmeyi denememiz gerekiyor ki, ondan sonra onların neler yaşadığını anlayabiliriz” dedi.
Uzun’un sergilediği örnek davranış, sosyal medyada da büyük beğeni toplarken, görme engelli vatandaşın annesinin videonun altına ‘Ölürsem gözüm arkada kalmayacak” yorumunu yaptığı görüldü.
Olay, dün sabah saatlerinde Kızıltoprak Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Yusuf Uzun idaresindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma aracı hareket halindeyken, yol kenarında bekleyen ve elinde baston bulunan görme engelli vatandaş Oğuz Özdemir, şoförün dikkatini çekti. Hemen aracı durdurup kapıyı açan ve Özdemir’e "karşıya mı geçmek istiyorsun" diye soran şoför, "evet" cevabını alınca aracından inip vatandaşı yolun karşısına geçirdi. Şoför engelli vatandaşı bıraktıktan sonra aracına binip yoluna devam etti. Tüm bu yaşananlar ise otobüsün güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. “Normal bir vatandaşın yapması gerekeni yaptım” Engelli vatandaşın durakta bastonunu sallayarak Yolun karşısına geçmek istediğini belirten şoför Yusuf Uzun, sergilediği bu davranışın her vatandaşın yapması gereken bir davranış olduğunu ifade etti.
Uzun, “Durağa yaklaşmadan önce engelli arkadaşımızın sopasını kaldırdığını gördüm. Sopayı kaldırdığı zaman karşıya geçmek istediğini anladım. Daha önceden biliyordum, internette görmüştüm. Bir daha aynı hareketi tekrarlayınca kimsenin oralı olmadığını fark ettim. Durakta yolcular vardı fark ettiler mi etmediler mi bilmiyorum ama ben bastonu kaldırdığı zaman karşıya geçmek istediğini bildiğim için yardımcı oldum. Durup ve sordum. Kendisi ‘karşıya geçeceğim’ diye cevap verdi. Ben de normal bir vatandaşın yapması gerektiği gibi aldım ve karşıya geçirdim” dedi.
“Kendi gözümüzü kapatıp karşıya geçmeye çalışırsak onları anlarız” Sürücü ve vatandaşlara seslenerek önemli bir mesaj veren Uzun, “Arkadaşlarımızın genelde gözlükleri oluyor ve ellerinde sopaları oluyor. Dikkat etmemiz, yaya kaldırımlarına da park etmememiz lazım. Karşıdan karşıya geçerken kendi gözümüzü kapatıp karşıdan karşıya geçmeyi denememiz gerekiyor ki, ondan sonra onların neler yaşadığını anlayabiliriz” diye konuştu.
“Ölürsem gözüm arkada kalmayacak” Olay sonrası sosyal medyada paylaşım ve beğeni rekoru kıran videoların altına görme engelli Oğuz Özdemir ile annesinin yaptığı yorum ise herkesi duygulandırdı. Görme engelli Oğuz Özdemir, “Olayı 5 Eylül Salı sabahı mesaiye giderken aynı bu şekilde yaşadım. O görme engelli benim. Allah razı olsun kaptanımdan” diyerek şoföre teşekkür etti. Aynı paylaşımın altına Oğuz Özdemir’in annesi Meral Özdemir de, “Allah binlerce razı olsun sen gibi yüreği güzel insandan. Senin de dünyada ne istiyorsan rabbim seninle olsun. Önce haberi gördüm, ‘böyle insanlar var mı?’ dedim ve takdir ettim. Bir de yanındaki yardım ettiğin insan benim oğlummuş. Çok duygulandım. ‘Ölürsem gözüm arkamda kalmaz’ diye sevindim. Oğlumun karşısına sizin gibi iyi insanları çıkarırmış rabbim bütün engellilere Yusuf Bey ve senin gibilerden Allah razı olsun. Çok teşekkürler canım kardeşim” diye yazdı. (SM-
7 Eylül 2018 Cuma günü yayınlandı