Goldwing motosiklet tutkunları Tokat'ta

Tokat'ta konaklayan Gold Wing Turkey olarak bilinen Altın Kanat Motosiklet Derneği üyelerinden görüntüler
Allah Şehir İçi 

-Dernek üyelerinden Burak Gençoğlu ile röportaj
-Vespa Club Turkey Başkanı Kemal Arıkan ile röportaj
-Ümit Sarıaslan ile röportaj

( TOKAT -ÖZEL) TOKAT

- Samsun'da yapılacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na katılmak üzere İstanbul'dan yola çıkan Gold Wing Turkey olarak bilinen Altın Kanat Motosiklet Derneği üyesi 13 motosikletl Tokat'ta iki gün konakladı. Ballıca Mağarası başta olmak üzere tarihi ve doğal güzellikleri gezen Gold Wing Turkey ekibi, Tokat'a hayran kaldı. Dünya genelinde önemli bir hayran kitlesine sahip olan 'Goldwing' model motosiklet tutkunlarından Burak Gençoğlu, Samsun'a gitmeden önce memleketi Tokat'ı tanıtmak içim iki günlük programı düzenlediklerini söyledi.

Tokat'ın son bir kaç yılda çok fazla değişmiş olduğunu görmekten mutlu olduğunu dile getiren Gençoğlu, arkadaşlarının Tokat'tan güzel anılarla ayrıldığını söyledi.

Gold Wing Turkey'in resmi bir dernek olduğunu ifade eden Gençoğlu, "Tüm dünyayı geziyoruz, işimizin haricinde. Dernektekilerin çoğu iş adamı. Tokat'a 13 motorla geldik, bu sene bir ilk oldu. Samsun gezisinden iki gün önce Tokat'ımızı gezmek istedik. Sağ olsunlar arkadaşlar kırmadılar geldiler. İnşallah seneye daha çok olur" dedi.
Vespa Club Turkey Başkanı Kemal Arıkan ise 250 üyesi olan Gold Wing Turkey'in bir üyesi olarak Tokat'ta gelmekten mutlu olduğunu belirterek,"19 Mayıs'ta Samsun'dayız. Ondan sonra Sinop'a giderek İstanbul'a döneceğiz. Biliyorsunuz Vespa bir ekoldür, oradan geldik. Artık otomobil gibi motosikletlerimiz. Yolda araç sürücülerinin oldukça dikkatini çekiyor. Sağolsun vatandaşlarda bizleri çekmesi hoşumuza gidiyor ama onlar bize bakarken farkında olmadan motosiklet konvoyunun içine giriyorlar. En büyük sıkıntımız derdimiz o, kazaya bazen ramak kalıyor" diye konuştu.
40 yaşında motosiklete binmeye başladığını belirten Ümit Sarıaslan (56) ise Anadolu şehirlerini gezmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "İstanbul'da şehir içi trafikte motosiklet kullanmak zor. Ama buralarda daha kolay, yollar daha sakin. Huzur buluyoruz buralarda" ifadelerini kullandı. İki gün konaklayan Altın Kanat Motosiklet Derneği üyeleri Samsun'a hareket etti.
18 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı