Göçük nedeniyle, evinin bir odası kullanılamaz hale gelen kadın yardım bekliyor

-toprak ve kayalar düşen oda
Yaşlı Kadın Hastane En Yaşlı Kadın Kardak 

--evden görüntü
--kadın ile röp
--evin dışarıdan görüntüsü
--detay

( KOCAELİ -HD)- 2 sene önce evine kayalar düşen yaşlı kadın: “Korkudan evde yaşayamıyorum” KOCAELİ

- Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 2 sene önce evinin üstündeki inşaat çalışması sonrasında evine toprak ve kayalar düşen, 74 yaşındaki kadın yetkililerden yardım bekliyor. Olay 2 sene önce İzmit Doğan Mahallesi Değirmen Sokak’ta meydana geldi. Hatıpköy Mahallesi’nde 2 yıl önce yapılan inşaat nedeniyle, yamaçtan kayan toprak ve kaya parçaları 74 yaşındaki Emine Karakuzu’ya ait tek katlı evin yatak odasına düştü. Yaşanan olay sonrasında evin yatak odası kullanılmaz hale geldi. 2 senedir evinin bir odasında kaya ve toprak parçaları ile yaşayan Emine Karakuzu, yukarıdan büyük kaya gelecek diye uyuyamadığını söyledi.

Yaşlı kadın yetkililerden evinde oluşan göçüğü düzeltmeleri için yardım bekliyor. “Anne ev gidiyor” Meydana gelen olayı anlatan Emine Karakuzu, “2 sene önce olay olduğunda hastanedeydim. Oğlum telefon açtı ‘Anne ev gidiyor. Yukardaki inşaattan ev yıkılıyor’ dedi.
Oğlum dedim kimse yok mu? O da ‘Anne arkadaşımı çağırdım. Evin suyunu atıyoruz’ dedi.
Evin içi su dolmuştu. Parkelerin hepsi rutubet oldu. Sabah bir kürek böcek attık. Duyunca hemen hastaneden geldim. Hemşireler de geldi benle beraber. Burayı temizlediler. Beni tekrar ambulansla hastaneye götürdüler. Ama şu an bana yardım eden kimse yok” dedi.
“Korkudan evde yaşayamıyorum” Yağmurda göçük olan oda su ile doluyor. Korkudan evde yaşayamıyorum. Evin salonu akıyor. Herhalde taş düştüğünde sarsıntı yaptı ondan. Ben devletimizden başkanımızdan yardım bekliyorum. Ya bana bir ev göstersinler ya da burayı yapsınlar. Bu sabah gök gürlemesinden korktum, kızımın evine gittim. Damadım ve kızım ‘Anne korkma’ diyorlar. Ya yukarıdan yine taş toprak düşerse ben ne yapabilirim. Hiçbir şey yapamam. Hiçbir güvencim yok. Buraya devletimiz ne yaparsa yapsın bana bu evi yapsınlar. Başka hiçbir şey istemiyorum. Sadece şu duvarı yapsınlar Eşya da istemiyorum. Burası bana yeter” ifadelerini kullandı.
25 Temmuz 2018 Çarşamba günü yayınlandı