Gizli tank içerisinde 10 ton 760 kilo kaçak motorin ele geçirildi

operasyondan görüntü
Gümrük Muhafaza Ekipleri Gümrük Muhafaza Kaçak Akaryakıt Akaryakıt İstasyonu Harekete Geç 

-ölçüm yapılması
-ele geçirilenlerden görüntü
-fotoğraf

( BALIKESİR ) BALIKESİR

- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekipleri, Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna düzenledikleri operasyonda gizli tank içerisinde 10 ton 760 kilo kaçak motorin ele geçirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Alo 136 İhbar Hattına gelen Susurluk’ta bulunan bir akaryakıt istasyonunda mazota yağ karıştırıldığına ilişkin ihbar, Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne iletilerek operasyon düzenlenmesi talimatı verildi.
İhbar üzerine harekete geçen Bursa gümrük muhafaza ekipleri, ihbarda bildirilen Susurluk/Balıkesir’de bulunan akaryakıt istasyonu takibe aldı. Yapılan takipte kamyon şoförlerinin istasyonda sürekli aynı pompaya yanaştıkları tespit edildi ve pompada kaçak akaryakıt satışına imkan veren düzenek olabileceği değerlendirildi. Gün boyu süren takibin ardından akşam saatlerinde istasyona operasyon düzenledi.
Operasyonda yapılan ölçümlerde, şüpheli pompadan alınan motorin numunesinden geçersiz sonuç alınması üzerine bilgilendirilen Susurluk Cumhuriyet Savcısından alınan talimatla istasyonda kapsamlı bir arama başlatıldı. İstasyon ve çevresinde yapılan aramada, istasyon çalışanları tarafından iptal edildiği söylenen ancak yerinden çıkarılmadığı görülen tankın gizli tank olarak kullanıldığı ve içinde 10 ton 760 kilo kaçak motorin bulunduğu ortaya çıkarıldı. Ayrıca istasyonda kullanılan bilgisayarda kullanılan bir programla yazarkasalardaki mali hafızaların silindiği anlaşıldı. Gizli tanktan akaryakıt satışına imkân veren düzenek gümrük muhafaza personelince sökülerek iptal edildi ve ele geçirilen 10 ton 760 kg kaçak motorine el konuldu. Konu ile ilgili Susurluk Cumhuriyet Savcılığı nezdinde başlatılan soruşturma devam etmekte.
30 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı