Gişede rekor kırmaya hazırlanan Müslüm filminin galası yapıldı

Galadan görüntüler
Ali İl Rekor 

-Röportajlar
-Açıklamalar

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- 59 yıllık hayatına acı ve Muhterem Nur’a bağlılığını sığdırarak sanatında devleşen Müslüm Gürses’in yaşamını anlatan Müslüm filminin galası yapıldı. İzdiham yaşanan galada, başta Timuçin Esen olmak üzere filmin oyuncularına ilgi büyüktü. Aylardır sır gibi saklanan Timuçin Esen’in Müslüm Gürses hali ilk kez izleyiciyle buluştu. Film ünlü sanatçının sarsıcı, etkileyici ve inişli çıkışlı hayatının satır başlarını güçlü bir sinematografiyle sunuyor . “Çok iddialı ve herkesin seveceği bir film yaptık” Filmin yönetmenlerinden biri olan Can Ulkay İHA mikrofonlarına “ Bu gece çok özel olduğunu bir senedir bugünü beklediğini belirterek sonunda bitirdik Cuma günü vizyona giriyor, iyi bir film oldu çok uğraştık, çok yorulduk bugün de bunun tadını çıkaracağız. Bir biyografi filmi yaptık .İnsanlar tarafından sevilen bu kadar insanların merkezinde olan bir insanın filmini yapmak çok zor ve bunu başardığımız düşünüyorum. Çok iddialı ve herkesin seveceği bir film yaptık aşk filmi yaptık, büyük bir dram var filmde . Ayla filminde olduğu gibi bu filmde de gişe rekoru kıracağını sözlerine ekledi. “Türkiye ve Avrupa’da Cuma günü vizyonda” Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu Türkiye ve Avrupa’da Cuma günü vizyona gireceğini belirterek sözlerine ;Hepimize hayırlı olsun ülkemiz çok güzel bir film kazandı. Çok güzel bir film oldu. Birbirinden kıymetli oyuncularımız yüreklerini ortaya koyarak oynadılar.Uzun sürdü meşakkatli oldu, hakkını vermemiz gerekiyordu ve hakkını verdiğimizi düşünüyorum. İki yönetmenimizle çok iyi çalıştık. Çok iyi bir film oldu, umarım sizde izleyip beğeneceksiniz Gürses'in eşi Muhterem Nur'u canlandıran Zerrin Tekindor da senaryonun çok harika olduğunu söyleyerek, "Bu filmin içinde olmak çok doğru bir şeydi benim için. Çok mutluyum." dedi.
"Gürses'i canlandırmak zor bir görevdi" Gürses'i oynayan Timuçin Esen, senaryoyu okumadan önce Gürses'in hayatıyla ilgili detaylı bilgisi olmadığını ifade ederek, senaryodan ve sonrasında kendi yaptığı araştırmalar sonucu yaşam hikayesini öğrendiğini ifade etti.
Esen, Gürses'i canlandırmanın kendisi için zor bir görev olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi;"Kendi özelinde çeşitli zorluklar barındırıyordu. İşin müzik kısmıyla ilgili ayrı, diğer kısımlarıyla ilgili de ayrı çalışmalarım oldu. Çok daha fazla sorumluluk yükleyen bir işti benim için, böyle büyük bir sanatçıyı ve güzel bir insanı canlandırmak. Hata yapmamaya çalıştık. Biraz titiz davrandık." Yönetmen Kırvavaç da film için 5 ay Adana'da kaldıklarını söyleyerek, "Meşakkatli bir işti. Sonucu sizlere kalmış." dedi.
'Müslüm' filminin galası Müslüm Gürses'in heykeliyle yapıldıAyrıca, MadameTussauds İstanbul Müzesi tarafından bir yılda hazırlanan Müslüm Gürses'in birebir ölçülerindeki balmumu figürü de filmin gala gösterimi için burada ilk kez sergilendi.
Ali İl Hakkında
Ali İl 18 Mayıs 1982 İstanbul doğumlu eğitimini İ.Ü. Konservatuar Tiyatro’sunda tamamlayan oyuncu kendini oyunculukta geliştirerek kariyerinde iyi bir dereceye ulaştı....
devamı
25 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı