Giresun’da Terör Alarmı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin baharın gelmesi ile birlikte Karadeniz Bölgesi ' nde olabilecek olası terör olaylarına karşı tedbirleri arttıracaklarını söyledi.
Cumhuriyet Kerim Aksu Emniyet Müdürü Mülkiye Jandarma 


Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıldönümü Giresun Valiliği önünde yapılan resmi tören ile kutlandı. Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Jandarma Bölge Komutan Vekili Albay İsmail Çetinbaş, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Dursun Ali Şahin, ' Cumhuriyetimizin Osmanlı'dan devraldığı üç önemli kuruluş vardır. Bunlar Askeriye, Mülkiye ve Tıbbiye. O zamanın tabiriyle bugünde aynı kurumlar aynı işlevlerini sürdürmektedirler. Yaklaşık iki asır önce kurulan Polis Teşkilatımız işlevini hala en güzel ve en modern araçlarla sürdürme gayreti içerisindedir. Bizler evlerimizde rahat rahat uyurken dışarıda bizlerin can ve mal güvenliğini en iyi şekilde korumaya çalışan Polis ve Jandarma Teşkilatımızdır. Polis mesleği gerçekten öyle kolay bir meslek dahi değildir belki de meslekler arasında en zor olanı en çok ter akıtılan bir meslektir o vesile ile her polis bizim için kutsaldır “ dedi.

Konuşmaların ardından Giresun Belediyesi Yeşilgiresun Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu.

Törenin ardından makamına geçen Vali Dursun Ali Şahin, basın mensuplarının bahar ayları ile birlikte bölgede görülebilecek terör olayları ile ilgili sorularını cevapladı. Vali Şahin “Bizim bu konuda tedbirlerimiz her zaman var. Tabi ki bazı olaylardan sonra tedbirlerimizi daha da sıklaştırmaktayız. Önümüzdeki günlerde Kümbet Yaylası ' na geçici bir karakol kuracağız ve tedbirlerimizi sıklıkla alacağız. Şunu biliyoruz ki su uyur düşman uyumaz, bizde görevimizi hakkıyla yapıp yerine getireceğiz” diye konuştu.

11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı