Gezmeye geldikleri Van'da bal topladılar



: - Kentte gelen yerli turistin kentteki eve gelişi - Ziyaretçilerin bahçede kahvaltısı - Karakovan balının ikramı - Bal kesimi için özel kıyafetlerin giyilmesi - Turistin bal hasadı yapması - Ziyaretçilerin bal satın alması - Ziyaretçilerden Yaşar Algın'ın konuşması - Ziyaretçi Ferişte Girgin'in konuşması - Van 'a tarihi ve turistik yerleri gezmek için İzmir'den gelen 38 kişilik grup, İpekyolu ilçesinde bal topladıVAN (AA) - İzmir'den tarihi ve turistik gezi için Van 'a gelen 38 kişilik turist grubu, bal topladı.İpekyolu ilçesine bağlı Yalımerez Mahallesi'nde bal toplanmasına katılan grup üyeleri, arıcıların giydiği özel kıyafetlerle bal topladı.Arıcı Ömer Akbulak'ın ikram ettiği bal, otlu peynir, kavut, murtuğa gibi yöresel ürünlerin tadına bakan turistler, gönüllerince eğlendi.İzmir'den Van 'a gelen emekli Yaşar Algın, ilk kez geldiği Van 'da tarihi ve turistik yerleri gezme imkanı bulduğunu söyledi.

Kentin her yerinde ayrı bir güzelliğin yaşandığını anlatan Algın, "Hayatımda ilk kez burada bal toplamaya katılma imkanı buldum." dedi.
Ferişte Girgin de Van 'ı çok beğendiğini ifade ederek, "Bizi çok iyi ağırladılar. Daha önce bal toplamamıştım. Bu da bizim için çok güzel bir tecrübe oldu." diye konuştu.

Asad İpekyolu Yerli Turist Şili 

27 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı