Genelkurmay Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle tören düzenlendi

Şehit aileleri ile röp.

( ANKARA )- Şehit Yarbay İlker Çelikcan’ın eşi Derya Çelikcan: “Şehitlik mertebesinin ne kadar yüce bir mertebe olduğunu eşim şahadet mertebesine ulaştıktan sonra anlayabildim”- “Ateş düştüğü yeri yakıyor, yakmaya da devam ediyor”- Zeytin Dalı Harekatının ilk şehidi Musa Özalkan’ın abisi Necip Özalkan: “Biz onların sayesinde rahat bir nefes alabiliyoruz” ANKARA
Kısa Film Öğretmen Şehit Aileleri Terör Örgütü Film Gösterimi 


- Genelkurmay Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen törene katılan Şehit Yarbay İlker Çelikcan’ın eşi Derya Çelikcan, “Şehitlik mertebesinin ne kadar yüce bir mertebe olduğunu eşim şahadet mertebesine ulaştıktan sonra anlayabildim” dedi.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle bir program düzenlendi.
Genelkurmay Başkanlığı Atatürk Kültür Sitesinde düzenlenen “Şehitleri Anma Töreni”ne, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı, Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı ve bölücü terör örgütü ile mücadelede hayatını kaybeden 42 şehidin 113 yakını katıldı.
Ayrıca, kaymakam, polis, öğretmen, güvenlik korucusu ve 15 Temmuz şehit aileleri de törene katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören kısa film gösterimi ile devam etti. Törende, şehit Yüzbaşı Alper Kocaman’ın eşi Azize Kocaman bir konuşma yaptı. Programda, Hülya Koçyiğit, Yavuz Bingöl, Zara, İntizar, Cengiz Kurtoğlu, Alişan ve Esat Kabaklı bir konser verdi. 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle düzenlenen törene katılan Şehit Yarbay İlker Çelikcan’ın eşi Derya Çelikcan, şehitlik mertebesinin ne kadar yüce bir mertebe olduğunu eşinin şahadet mertebesine ulaştıktan sonra anlayabildiğine dikkat çekerek, “Bunlar çok acı ve ağır duygular ama diğer taraftan da çok şerefli duygular. Ateş düştüğü yeri yakıyor, yakmaya da devam ediyor. Acının şiddetinde bir azalma olmuyor hiçbir gün. Sadece benim eşimden kalan 2 büyük emanetim var ve bu emanete sahip çıkmak için ayaktayım. Bütün şehit ailelerine, geride kalan emanetler için dik durmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
Zeytin Dalı Harekatının ilk şehidi olan Musa Özalkan’ın abisi Necip Özalkan ise, “Biz bu topraklarda olduğumuz sürece şehitlerimiz hep oldu, olmaya da devam edecek. Biz onların sayesinde rahat bir şekilde nefes alabiliyorsak onlara borçluyuz. Böyle anlamlı bir günde tüm şehit aileleri ile bir araya geldik, onların acısı bizim de acımız” ifadelerini kullandı. (İLK-
16 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı