Gençlik Haftası etkinlikleri - AĞRI

- Ağrı Dağı eteğindeki şehir stadyumundaki etkinlikten detaylar - Stadyumun ardından İnegöl Caddesi'nde devam eden etkinlikten detaylar - Yaşlı bir adam oyun oynarken detay - Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sevgi Lordoğlu ile röportaj - Etkinliğe katılan gençlerden Emrah Kaya ile röportaj (sakallı, gri tişörtlü) - Etkinliğe katılan gençlerden Sinan Gencer ile röportaj (elinde top olan) - Etkinliğe katılan gençlerden Serhat Karavuş ile röportaj (kırmızı formalı) Ağrı 'da "Gençlik Haftası" etkinlikleri - Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sevgi Lordoğlu: - "Sizinde gördüğünüz gibi halkımızın gencinden yaşlısına bu şenliklere katılması, milli mücadelenin hep beraber bir bütün olduğumuz zaman çok büyük anlam taşıdığını gösteriyor"AĞRI (AA) - Ağrı Dağı eteğindeki şehir stadyumunda başlayıp, ilçenin en kalabalık caddesinde devam eden "Gençlik Haftası" etkinlikleri spor şölenine dönüştü.19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası dolayısıyla Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce Ağrı Dağı eteğindeki şehir stadyumunda spor şenliği düzenlendi.
Etkinlikler kapsamında, Gençlik Merkezinin yanındaki şehir stadyumunda çeşitli branşlarda düzenlenen sportif faaliyetler ile halat çekme, ip atlama, çuval yarışı ve yumurta taşıma gibi oyunlar, renkli görüntüler oluşturdu.Şölen havasında geçen etkinliklerin ikinci bölümü ise, ilçenin en kalabalık caddelerinden İnegöl Caddesi'nde gerçekleştirilen spor müsabakaları ve eğlenceli oyunlarla devam etti.Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sevgi Lordoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem stadyum hem de ilçenin en kalabalık caddesinde düzenledikleri etkinliklerin spor şölenine dönüştüğünü söyledi.

Etkinliklere sadece gençlerin değil her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Lordoğlu, şöyle konuştu:"Biliyorsunuz milli mücadelenin 100. yılı içerisindeyiz. Bu bizim için çok önemli. Biz milli ve manevi değerlerle varız. Gençliğimizi de bu doğrultuda yetiştirmek istiyoruz. Gençlik geleceği inşa edecek bir yapıda olmalı. Ayrıca diğer yaş gruplarından insanlarımız da burada. Sizinde gördüğünüz gibi halkımızın gencinden yaşlısına bu şenliklere katılması, milli mücadelenin hep beraber bir bütün olduğumuz zaman çok büyük anlam taşıdığını gösteriyor. Geçmişimiz ve geleceğimizle bir bütün olmamız gerekiyor. Ayrıca bu şenlik, Doğubayazıtlı kardeşlerimizin birbirlerini anlamaları ve iletişim kurmaları için de çok önemli. Şu anda da görüyorsunuz bugün burası cıvıl cıvıl."Spor şenliğine katılan 22 yaşındaki Emrah Kaya ise, sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğuna dikkati çekti.Gençlerin hareketli bir yaşamı tercih etmeleri gerektiğini dile getiren Kaya, "Ben 22 yaşındayım. Hala içimde bir çocuk olduğunu hissediyorum. Dolayısıyla hoplamak, zıplamak ve eğlenmek istiyorum. Bu yüzden bu tür etkinlikler biz gençler için çok önemli." diye konuştu.
Şenlik de birçok sportif aktiviteyi deneme fırsatı yakaladığını anlatan Serhat Karavuş da farklı ve eğlenceli bir gün geçirdiğini söyledi
Alışkanlık Yarış Yumurta Muhabir Alabalık 

18 Mayıs 2019 Cumartesi günü yayınlandı