Gençler 'Medine usulü iftar'da buluştu - HATAY

Gençler "Medine usulü iftar"da buluştu - HATAY - İftar programından detaylar - Programda dua ve sohbetten detaylar - Hatay Genç İHH Başkanı Muhammed Çağrı Ayhan'ın konuşması - Yedi Hilal Derneği İskenderun Şube Başkanı Okan Yıldırım'ın konuşması Hatay 'da gençler "Medine usulü iftar"da buluştu - İskenderun ilçesinde gençler, Hatay İHH İnsani Yardım Derneği Gençlik Kolları ile Yedi Hilal Derneğince verilen "Medine usulü iftar"da bir araya geldiHATAY (AA) - İskenderun ilçesinde gençler, Hatay İHH İnsani Yardım Derneği Gençlik Kolları ile Yedi Hilal Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Medine usulü iftar"da bir araya geldi.Nihal Atakaş Camisi'nde verilen iftar, Kur'an - ı Kerim tilavetiyle başladı, dua ve sohbetle devam etti.AA muhabirine açıklama yapan Hatay Genç İHH Başkanı Muhammed Çağrı Ayhan, camide iftar programlarının birçok sivil toplum kuruluşuna örnek olduğunu söyledi.

Gençleri camiyle buluşturmak adına faydalı bir etkinlik olduğunu belirten Ayhan, "Amacımız, birlik ve beraberlik programlarının aksamadan devam etmesi için bir yol açmaktır. Çorba, simit, hurma ve su ikramımız oldu. Medine usulüyle maneviyatımızı doyurmak amacıyla bir araya geldik." diye konuştu.
Yedi Hilal Derneği İskenderun Şube Başkanı Okan Yıldırım da amaçlarının Filistin, Arakan ve Suriye'de, dünyanın birçok bölgesinde mazlum, aç kalmış, ezilmiş Müslümanların halini anlayabilmek olduğunu belirterek, bunun için oruçlarını çorba, simit ve hurma ile açtıklarını kaydetti.

Sivil Toplum Kuruluşu Beraberlik Muhabir Sivil Toplum Maneviyat 

13 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlandı