Genç çiftçilere arılı kovan verildi - MUŞ

- Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından dağıtılan kovanlardan detay görüntüler - Arılardan ve kovanlardan detaylar - Genç Çiftçilerin kovanları açması ve petekleri çıkarmaları - Genel detaylar - Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın'ın konuşması - Genç çiftçi projesinden faydalanan Süleyman Kayhan'ın konuşması Muş 'ta genç çiftçilere arılı kovan verildiMUŞ (AA) - Muş 'ta Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Genç Çiftçi" projesi kapsamında 3 çiftçiye destek verildi.
Hasköy ilçesinde projeleri onaylanan 3 çiftçiye, 29 bal üretimi ile 3 arı sütü ünitesi Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın tarafından teslim edildi.Gazetecilere açıklamalarda bulunan Aydın, her çiftçiye proje kapsamında 30 bin lira değerinde malzeme dağıtımı yapıldığını söyledi.

Projeleri kabul edilen 3 çiftçinin arı sütü ve bal üretimi yapacağını anımsatan Aydın, "Genç çiftçi programı kapsamında her yıl bu tür desteklemelerde bulunuyoruz. Bu sene toplamda bin 230 kovan vereceğiz. İlimizde arıcılar, tarımsal alanın önemli bir faaliyet kolunu oluşturuyor. 47 bin civarında modern kovanımız var, bin civarında da eski usul kovanlarımız var. Genç Çiftçi Projesi, bakanlığımızın uyguladığı bir program. Tamamı hibe destekler veriliyor. Çiftçilere, kovan ve ihtiyaçları olan tüm malzemeler veriliyor." dedi.
Projenin ekonomiye büyük katkı sağladığına işaret eden Aydın, "İlimizde bitki florası bal için çok uygun. Arıcılar bu yüzden Muş 'u tercih etmektedir. Bu floralar bala güzel aroma veriyor. Doğal ortam olunca, ilaçlama yapınca bitkilerin aroma tadı daha güzel oluyor. Bu nedenle ülke ve il genelinde ballarımız tercih ediliyor." ifadesini kullandı.Desteklemelerden yararlanan genç çiftçilerse, hayallerinin gerçekleşmesini sağlayan bakanlık yetkililerine teşekkür ederek, kentin arıcılık alanında gelişmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.

Bal Üretimi Tarım Bakanlık 

3 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı