Gemlik’e ulaşım artık daha konforlu

Otobüslerden detaylar
Toplu Taşıma Halk Otobüsü Bakan Yardımcısı U Dönüşü Eylem Planı 

-Alinur Aktaş Açıklama
-Hakan Çavuşoğlu Açıklama
-Genel detaylar

( BURSA )- Burulaş bünyesinde Gemlik - Bursa arasında taşımacılık yapan 14 halk otobüsü, son model araçlarla yenilenirken, ulaşım daha konforlu hale geldi.- Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halk otobüsçülerine seslenerek, “Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş olarak yaptığınız güzel işlerde yanınızdayız. Ancak vatandaşın rahatını, huzurunu bozarsanız da bunun karşılığını bulursunuz” dedi.
- Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gemlik Bursa arasında her gün 9 bine yakın kişinin taşındığını belirterek, ulaşımı daha konforlu hale getirecek bu dönüşümü takdir ettiğini vurguladı. BURSA

- Bursa Büyükşehir Belediyesinin ulaştırma şirketi Burulaş bünyesinde Gemlik-Bursa arasında taşımacılık yapan 14 halk otobüsü, son model araçlarla yenilenirken, ulaşım daha konforlu hale geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halk otobüsçülerine seslenerek, “Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş olarak yaptığınız güzel işlerde yanınızdayız. Ancak vatandaşın rahatını, huzurunu bozarsanız da bunun karşılığını bulursunuz” dedi.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gemlik Bursa arasında her gün 9 bine lakın kişinin taşındığını belirterek, ulaşımı daha konforlu hale getirecek bu dönüşümü takdir ettiğini vurguladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ulaşım acil eylem planı kapsamında kent merkezindeki belirli noktalarda fiziki çalışmalara start verilirken, toplu taşımayı özendirici çalışmalara bir halka da Gemlik’te eklendi. Burulaş bünyesinde Gemlik - Bursa arasında taşımacılık yapan 14 özel halk otobüsü, son model, konforlu araçlarla yenilendi. Yenilenen araçların sefere başlaması için düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Başkan Aktaş’tan uyarı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 12 metrelik 14 yeni otobüsün hizmete alınması töreninde özel halk otobüsü işletmecilerine seslendi. Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş olarak yapılan güzel işlerde halk otobüsçülerinin yanında olduklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Lakin vatandaşın huzurunu, rahatını bozarsanız da kusura bakmayın karşılığını bulursunuz. Kesinlikle kazanmanızı, iyi işler yapmanızı önemsiyoruz ama lütfen bu milletin rahatı ve huzuruyla alakalı, sağlıklı bir şekilde ulaşımıyla alakalı üzerinize ne düşüyorsa onları yapın. Bu konuda denetleriz, denetimden kaçınmayız. Zaten buna önem verdiğiniz için bunun göstergesi olarak bu otobüslerle alakalı değişimi sağladınız. Hayırlı olsun” dedi.
Başkan Aktaş, Bursa merkezde trafikle alakalı yaşanan sorunların çözümüne yönelik hamlelere başladıklarını, viyadük, yol genişletme ve kavşak uygulamalarıyla beraber 2018 sonuna kadar ciddi bir rahatlama hissedileceğini de sözlerine ekledi. Günde 9 bin yolcu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da vatandaşların daha rahat ve konforlu ulaşımını sağlamak adına yapılan bu çalışmayı takdir ettiğini söyledi.

Bu çalışmanın devlet millet kaynaşmasına güzel bir örnek olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Bir taraftan esnafımız, bir taraftan kamu kurumlarımız, diğer taraftan sivil toplum örgütleri hepsi aynı paydada, aynı hedefte buluşabiliyorsa işte orada Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor. Gemlik’ten Bursa’ya günlük 7-9 bin civarında insan taşınıyor. Bu insanların daha müreffeh, daha konforlu ortamlarda taşınması için atılan bu adımı da takdir ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen protokol üyeleri daha sonra yeni otobüslerin içini inceledi. (UGR)
13 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı