Gelin, düğün günü damadı şaşkına çevirdi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 27 yaşındaki Mesut Altay ile 19 yaşındaki Emine Mermut, hayatlarını birleştirme kararı aldı.
Düğün Evi Gelin Arabası Kayınvalide Davul Zurna Oyun Havası 


Dün de en mutlu günleri öncesi damat tarafı, yakınları ile birlikte gelin alma merasimi için gelinin Özlüce Mahallesi'ndeki evine geldi. Ancak damat ve ailesi burada hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Damat tarafı gelini almak için eve çıktığı sırada gelinin annesi 35 yaşındaki Bilge Mermut, “Burada 100 tane daire var. Bu siteden bugüne kadar kimse davul, zurnasız çıkmadı. Kesinlikle olmaz. Ben çok küçük yaşta kaçtım. Kızımda hevesim vardı. Davul-zurna ile gelmenizi istiyorum” dedi.



'DAVULU GETİR, BENİ GÖTÜR'

Gelin Emine Mermut ise, “Davulsuz bu evden çıkmam” diyerek damat tarafına çağrıda bulundu. Yaşanan durum karşısında şaşkına dönen kayınvalide ise 'Bu saatte nereden, nasıl davul ayarlarız? Emine imkansız bu. Davulu akşama çalarız' dese de gelin bir türlü ikna olmadı. Bunun üzerine gelin Emine Mermut İHA kamerasından damada seslenerek 'Davulu unutursan böyle beklersin. Davulcuyu getir, beni götür. Evin tek kızıyım. Biraz nazlıyım' dedi.



İMDADINA ARKADAŞLARI YETİŞTİ

Damat tarafı bu istek karşısında davulcu ve zurnacı aramaya başladı.

Aramadık yer bırakmayan 27 yaşındaki damat Mesut Altay ve yakınları, bir türlü sonuç alamadı. Bu sürede site önünde beklemeyen damat tarafı, düğün saatinin yaklaşmasıyla tekrar gelini almak için çağrıda bulundu. Ancak yine olumsuz yanıt alan damat Mesut Altay'ın imdadına arkadaşları yetişti. Kamberler Mahalellesi'ndeki çalgıcılar kahvehanesine giden damadın arkadaşları, davul ve zurnacıyı alarak gelin evine getirdi. Sokağın başında çalmaya başlayan davul ve zurnanın sesini duyan erkek tarafı 3 saatlik bekleyişin ardından derin bir oh çekti. Davul ve zurnanın gelmesiyle çıkmaya razı olan Emine Mermut gelin arabasına binip düğün salonunun yolunu tuttu.

Mutluluğu yüzlerinden okunan çift ve davetliler saatlerce düğünün keyfini çıkarıp davul zurna eşliğinde oyun oynadılar.


30 Ağustos 2016 Salı günü yayınlandı