Geleneksel oyun ve oyuncaklar çocuklarla buluşuyor

Serginin açılışı
Fabrika Emekli Öğretmen Farkındalık Öğretmen 

-Sergiden detaylar
-Ercan Duygu'nun konuşması
-oyuncaklardan detaylar
-Merve Kuru'nun konuşması
-Genel Detaylar

( TEKİRDAĞ ) TEKİRDAĞ

- Tekirdağ’da düzenlenen oyuncak sergisiyle, geleneksel oyun ve oyuncaklar; çocuklar ve gençlerle buluşuyor. Emekli öğretmen Ercan Duygu tarafından hazırlanan geleneksel oyuncakların tanıtıldığı sergi Tekira AVM’de açıldı. Yoğun bir katılımın olduğu açılış programı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın katılımıyla yapıldı. Ulusan ve açılışa katılan vatandaşlar sergiyi gezerek oyuncaklar hakkında bilgi aldı. Sergideki oyuncakları hazırlayan emekli öğretmen Ercan Duygu, “Bu sergi 1960'lı yılların çocuklarının oynadığı oyuncaklardan müteşekkildir. Bizler kendi oyuncaklarımızı kendimiz yapar, kendimiz oynardık. Dışarıdan parayla oyuncak alma lüksümüz yoktu zaten satılık oyuncak da yoktu. Hiçbir şey bulamayan burada gördüğünüz gibi sopadan at yapar koştururdu. Hem çocuklar fiziki gelişimlerini tamamlar hem de deşarj olurlardı” dedi.
Geleneksel oyuncakların çocukları üretime teşvik ettiğini ifade eden Duygu, “Burada 70 civarında oyuncak var. Bu oyuncakların büyük çoğunluğu kendi kendim yaptım. Oyuncakların bir kısmını da arkadaşlarım destek babından yaptı. Bu oyuncakları burada sergilememizin maksadı yeni kuşak çocukların, bilgisayar oyunlarından kurtularak paylaşımcı oyunları yönelmeleri için bir farkındalık oluşturmak” diye konuştu.
Sergiyi gezen 23 yaşındaki Merve Kuru ise oyuncakları görünce şaşırdığını belirterek, “Öncelikle değişik bir sergi olmuş. Şu anki zamanda yeni neslin oyuncaklarıyla eski zamanın oyuncaklarının hiçbir alakası yok. Her şey fabrikasyon ürün olduğu için. Güzel olmuş. Sergide insanlar en azından yaşlılar çocukluk dönemlerine hatırlıyorlar. Bizim yaşımız için enteresan bir duygu atalarımızın böyle oyuncaklarının olması bizim için biraz tuhaf ama güzel. Bu oyuncaklarla oynamak isterdim açıkçası ama benim zamanında bunlar biraz daha farklıydı. Biz de yapardık tahtadan çivilerden küçük şeyler” dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında açılan sergi 24 Nisan’a kadar gezilebilecek.
21 Nisan 2018 Cumartesi günü yayınlandı