Geleceğin 'mucit adaylarına' robotik set dağıtıldı - KOCAELİ

Geleceğin "mucit adaylarına" robotik set dağıtıldı - KOCAELİ - Robotlardan görüntüler - Proje Koordinatörü Menteş'in konuşması - Bilgisayarların okul yöneticilerine verilmesi - Kocaeli Bilim Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, kentteki 12 okula verilen robotik ve yenilenebilir enerji setleriyle öğrencilerin çevresel alanlarda buluş yapmaları hedefleniyor. - Proje Koordinatörü Menteş: - "Okullara vereceğimiz robotik ve yenilenebilir enerji setleriyle hedefimiz, iklim değişikliği, çevre, yenilenebilir enerji, atıkların bertarafı gibi konularda okullardan öğretmenlerimiz tarafından seçilen öğrencilerin proje yapmalarını sağlamak"KOCAELİ (AA) - Kocaeli Bilim Merkezi ile Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kocaeli "Sera Gazı Envanteri ve İklim Değişikliği İnisiyatifi" projesinin eğitim ayağı kapsamında seçilen 12 ortaokul ve liseye robotik set dağıtıldı.İzmit ilçesinde bir otelde düzenlenen programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, küresel hadiselere karşı bilinç oluştuğu takdirde başarının sağlanabileceğini söyledi.

Bayram, projenin gençler için önemli olduğunu vurgulayarak, "Çoğu ülke küresel ısınmayla ilgili önceden önlemler almıştır. Bu sadece bizim derdimiz değil, dünyanın derdidir. Sanayinin ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bu bölgede önlemler almak zorundayız. Çevre bilincini oluşturmamız gerekir. Bu bilinci gençlere aktarmalıyız." diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ise çevre bilincinin önemine değinerek, okul öncesinden başlayarak bu bilincin çocuklara aşılanması gerektiğini ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklara teknolojiyi tanıtma açısından birçok projeyi hayata geçirdiğini belirten Çelik, eğitime verdiği katkılardan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.Proje Koordinatörü İzmit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Öğretmeni Hasan Burçin Menteş de projenin eğitim ayağında robotik kodlama konusunda daha önceki yarışmalarda derece alan okulların içerisinden 12 okulun seçildiğini söyledi.

Proje kapsamında 24 öğretmene ileri robotik ve kodlama eğitimi verildiğini aktaran Menteş, "Okullara vereceğimiz robotik ve yenilenebilir enerji setleriyle hedefimiz, ikilim değişikliği, çevre, yenilenebilir enerji, atıkların bertarafı gibi konularda okullardan öğretmenlerimiz tarafından seçilen 25 öğrencinin proje yapmasını sağlamak. Daha sonra 23 Nisan'da yapılacak festivalde okullar projelerini sergileyecekler." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, 12 okula bilgisayar ile robotik ve yenilenebilir enerji setleri dağıtıldı.
İklim Değişikliği Öğretmenler Öğretmen Küresel Isınma Öğrenciler 

1 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı