Gecekondu yangınında can pazarı: Çocuklarını kurtarmak için alevlerin arasına daldı

- İtfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin görüntüsü
Elektrik Sobası Alışveriş Hastane Gecekondu Polis Ekipleri 

-- Yangının yaşandığı evden görüntü
-- Vatandaşlarla röp.
-- Genel ve detay

( ANKARA ) ANKARA

- Ankara'da 2 çocuğunu evde bırakıp bakkala giden anne, alışveriş dönüşü evinden dumanların yükseldiğini görmesi üzerine alevlerin arasına dalarak çocuklarını kurtardı. Yangında anne ve 2 çocuk dumandan etkilendi. Yangın, öğle saatlerinde Mamak ilçesi Ege Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 762. Sokakta ikamet eden Betül K., çocukları Sami K. (5) ve Oğuz K.'yı (2) evde yalnız bırakarak evinin yanındaki bakkala alışveriş yapmaya çıktı. Alışverişten dönen Betül K., evinden dumanların yükseldiğini fark etti. Evde mahsur kalan çocuklarını kurtarmak için alevlerin arasına dalan Betül K., 2 çocuğunu dışarı çıkardı. Dumandan etkilenen Sami K., Oğuz K., ve anne Betül K., bir vatandaşın otomobiliyle hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Sami K.'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye erleri gecekonduda çıkan yangını kısa sürede söndürdü. Yangının elektrik sobasından çıktığı değerlendirilirken, polis olayla ilgili inceleme başlattı. Döne Karakahraman, bağrışları duyması üzerine dışarıyı çıktığını ve yangını gördüğünü söyledi.

Yangını söndürmek için mahalle sakinlerinin yardım ettiğini söyleyen Karakahraman, yangından kurtarılan çocukların kapkara olduğunu gördüğünü söyledi.

Karakahraman, "Yanık görmedim ama kapkaralardı" dedi.
Nazmiye Arayıcı ise "Annem çağırmıştı beni. Bacadan duman çıktığını gördüm. Plastik yakıyorlar zannettim. Sonra bağrış sesi duydum. Kapıyı zorla açmışlardı ve dumandan hiçbir şey görülmüyordu. Çok korktuk ve direk ambulans ve polisi aradık. 2 tane çocuk varmış içeride. Annesi bakkaldaymış" ifadelerini kullandı. (AS-BC -
22 Ocak 2019 Salı günü yayınlandı