Gebze ile Erbil ticaret odaları arasında 'kardeş oda' protokolü - ERBİL

Gebze ile Erbil ticaret odaları arasında "kardeş oda" protokolü - ERBİL - Toplantıdan detaylar. - Toplantıdaki konuşmalar. - Katılımcı iş insanlarından detaylar. - GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler'in basın açıklaması. - Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayyat'ın basın açıklaması.ERBİL (AA) - Gebze Ticaret Odası (GTO) ile Erbil Ticaret ve Sanayi Odası arasında "kardeş oda" protokolü imzalandı.Irak'ın Erbil kentinde düzenlenen imza törenine GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayyat'ın yanı sıra 13 Türk sanayici ile çok sayıda Iraklı iş adamı katıldı.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Çiler, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye ile Irak'ın güçlü tarihi, kültürel ve inanç bağları olduğunu belirterek, ticari ilişkilerle bu bağları daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.

Gebze'nin birçok sektörde ticaretin merkezi olduğuna dikkati çeken Çiler, "Biz genellikle buraya yapı malzemeleri, imalat ve kimya sektörleriyle girmek istiyoruz. Buranın yer altı zenginlikleri var ancak yer üstü zenginlikleri yok. Yer üstü zenginliği de bizde var." diye konuştu.
Ticaret odaları olarak ülkelerin gelişmesi konusunda köprü vazifesi üstlendiklerini dile getiren Çiler, tek amaçlarının ülkenin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayyat da imzalanan "kardeş oda" protokolünün iki ülke arasındaki ticari ilişkilere katkı sağlayacağını ifade etti.
Hayyat, "Protokol, ikili ticaret alanında bilgi alışverişi ve iş adamları için kolaylık sağlamayı amaçlanıyor." dedi.
Türkiye'nin önemli bir ticaret merkezi olduğunun altını çizen Hayyat, Gebze başta olmak üzere Türkiye'nin diğer bölgelerinde de ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.

Alışveriş İmza Töreni İş İnsanları Basın Açıklaması Basın Mensupları 

15 Nisan 2019 Pazartesi günü yayınlandı