Gazze'ye Yardım Cuması - YALOVA

- Basın açıklamasına katılan gruptan detaylar - Basın açıklamasıGazze'ye Yardım CumasıYALOVA (AA) - Yalova İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği üyeleri "Gazze'ye Yardım Cuması" kampanyası nedeniyle basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklaması Cuma namazı sonrasında Yalova Merkez Camisi'nde yapıldı. Cami önünde basın açıklamasını okuyan Sabri Kan, 2 milyon nüfusu ile yüzölçümüne göre dünyanın en yoğun şehirlerinden biri olan Gazze’nin yıllardır ambargo ve abluka altında nefes almaya ve yaşamaya çalıştığını kaydetti.
Kan, Mısır ve işgalci İsrail rejiminin sınır kapılarını kapalı tutarak bölgeyi adeta bir açık hava hapishanesine çevirdiklerini, Gazze'de hayatı durma noktasına getirdiğini belirterek, "Gazze Şeridi'ne uygulanan kara, hava ve deniz ablukası 2006 yılından beri artarak devam ediyor. Bu abluka Gazze Şeridi'nde yaşayan 2 milyon Filistinliyi hedef almış durumda. Bu abluka 12 yıllık yıkım sürecinden bu yana arkasında 4 bin 631 şehit ve 21 bin 426 yaralı bıraktı. Saldırılar ve işgal planları sebebiyle toplam yerleşim birimlerinin yüzde 77'sine denk gelen 292 bin 502 ev yıkıldı veya zarar gördü." ifadesini kullandı.Kan, Gazze ve Yemen için bir yardım kampanyasını bugün itibariyle başlattıklarını, İHH ofisine yapılacak 75 TL bağış ile yardım elinin uzatılacağını da sözlerine ekledi.Kan, vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.
Şehit Yardım Kampanyası Hapishane Basın Açıklaması İsrail 

12 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı