Gazze insani ve çevresel felaketin eşiğinde - GAZZE

- Gazze Sahil Belediyeleri Sular İdaresi Başkanı Munzir Şublak'ın basın toplantısı - GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde devam eden elektrik krizinin yanı sıra su ve kanalizasyon tesislerindeki jeneratörlerin çalıştırılması için gereken yakıtın tükenmesi nedeniyle "insani ve çevresel felaket" yaşanabileceği belirtildi. Gazze Sahil Belediyeleri Sular İdaresi Başkanı Şublak, düzenlediği basın toplantısında, "Su ve kanalizasyon tesislerindeki jeneratörleri çalıştırmak için gereken yakıtın sağlanamaması nedeniyle geçtiğimiz yıl boyunca kriz durumundan felaket sınırına doğru sürüklendik." dedi.
Bu tesislerin "güvenli ve tavsiye edilen sınırlarda" çalışmadığını vurgulayan Şublak, tesislerin çalışması için uluslararası yardım kuruluşları tarafından temin edilen mazotun da tükenme aşamasında olduğunu söyledi.

Su ve kanalizasyon tesislerinin çalışma sisteminin esas olarak elektrik enerjisine dayandığını ve bu konudaki herhangi bir eksikliğin hizmetleri doğrudan etkilediğini belirten Şublak, "Yakıt açığının giderilememesi halinde gelecek dönemde su idaresinin sunduğu hizmetlerde büyük bir gerileme görülebilir." diye konuştu.

Kanalizasyon Elektrik Enerjisi Basın Toplantısı Toplantı Uluslararası 

5 Eylül 2018 Çarşamba günü yayınlandı