Gazze'deki ambargo ve ablukaya tepkiler - ZONGULDAK

- Üyelerden detaylar - İHH İnsani Yardım Vakfı Zonguldak Temsilcisi İlyas Yazıcı'nın açıklamasıGazze'deki ambargo ve ablukaya tepkilerZONGULDAK - Gazze'deki ambargo ve abluka protesto edildi. Zonguldak 'ta kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan grup, "Gazzeli kardeşlerimize destek için cuma namazında buluşuyoruz" sloganıyla Gazze'deki ambargo ve ablukaya tepki gösterdi.İHH İnsani Yardım Vakfı İl Temsilcisi İlyas Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Gazze'nin yıllardır ambargo ve abluka altında nefes almaya ve yaşamaya çalıştığını söyledi.

Gazze Şeridi'ne uygulanan kara, hava ve deniz ablukasının 12. yılında artarak devam ettiğini belirten Yazıcı, "Bu abluka Gazze Şeridi'nde yaşayan 2 milyon Filistinliyi hedef almış durumda. Abluka 2006'dan bu yana arkasında 4 bin 631'den fazla şehit ve 21 bin 426 yaralı bıraktı. Bu saldırılar ve işgal planları sebebiyle toplam yerleşim birimlerinin yüzde 77'sine denk gelen 292 bin 502 ev yıkıldı veya zarar gördü." diye konuştu.
İslam ülkelerinin bölgeye ablukanın kalkması ve insani yardımın girişine izin verilmesi noktasında çaba sarf etmesi gerektiğini dile getiren Yazıcı, Gazzelilere olan desteğin ve yardımın artması gerektiğini sözlerine ekledi.Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.
Şehit Protesto Cuma Namazı İnsani Yardım Saldırı 

12 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı