Gazze'de sağlık krizi



: - Eş - Şifa Hastanesi - Dövizler taşıyan sağlık görevlileri - Hemşireler Sendikası sorumlusu Halil ed - Digran'ın basın açıklaması - Tedavi gören hastalar Gazze Şeridi'nde ilaç ve tıbbi araç gereç yetersizliği nedeniyle insani kriz yaşanacağı belirtildi. Gazze 'deki Sağlık Sendikaları Birliği, Eş - Şifa Hastanesinin Diyaliz Ünitesi önünde düzenlediği basın toplantısında konuşan Hemşireler Sendikası sorumlusu Halil ed - Digran, "Başta böbrek ve kanser hastaları olmak üzere İlaç ve tıbbi araç gereç yetersizliği sağlık sektörünü çöküşün eşiğine getirdi. Sağlık sektörü çok kritik bir döneme girdi. İnsani kriz yaşanıyor." dedi.
Filistin hükümetinin, sağlık sektörü çalışanları ve memurların haklarını görmezden geldiğini, bunun da sağlık alanındaki krizi büyüttüğünü vurgulayan Digran, doktorların maaşlarını alamamaları ve artan mali yük nedeniyle görevlerini yerlerine getiremediklerini kaydetti.
Digran, Sağlık sisteminin çöküşünden Filistin hükümetinin sorumlu olduğunu yineleyerek, hükümetten eski çalışanların maaşlarının ödenmesiyle sisteme yeniden dahil edilmelerini talep etti.
Sağlık Sektörü Basın Toplantısı Basın Açıklaması İnsani Kriz Hükümet 

9 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı