Gaziosmanpaşalı kadınlar kendi işinin patronu oldu

Kadınların yaptığı ürünler
Siyer Doğum Günü Osmanpaşa Doğum Günü Pastası Paşalı 

-Açılıştan görüntü
-Röportajlar
-Detaylar

( İSTANBUL )- Gaziosmanpaşa Belediyesi El Sanatları Kurslarında eğitim alan kadınlar kendi işinin patronu oldu İSTANBUL

- Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Dönüşüm Mutfağında pasta ve yemek kursuna katılıp ücretsiz eğitim gören kadınlar, kendi iş yerini açarak aile bütçesine katkı sağlamaya başladı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin öncülüğünde kurulan Dönüşüm Mutfağında ücretsiz pasta ve yemek kursu eğitimi alan kadınlar kendi iş yerini açtı. Meslek kursları konusunda Türkiye'ye örnek olan Gaziosmanpaşa Belediyesi, kursiyerlerin kişisel gelişimlerini sağlarken istihdama da katkıda bulunuyor. Gaziosmanpaşa Dönüşüm Mutfağı'nda çeşitli kurslara katılarak meslek öğrenen Gaziosmanpaşalı kadınlar, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak kendi iş yerini açtılar. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da açılışa özel, kursiyerlere çelenk hediye etti. Boş vakitlerini eğitim alarak geçirmek isteyen Gaziosmanpaşalı kadınlar için önemli bir fırsat sunan Gaziosmanpaşa Belediyesi, sağladığı ücretsiz kurslarla kadınlara hem meslek kazandırıyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunmalarına imkân tanıyor. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin sağladığı ücretsiz kurslara katılan kadınlar, elde ettikleri ürünleri ya Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin El Sanatları Satış Ofisi'nde satıyor ya da iş yeri açarak kendi işinin patronu oluyor. "Dönüşüm Mutfağı, iş yeri açmamızda bize ilham kaynağı oldu" Gaziosmanpaşa Belediyesi Dönüşüm Mutfağı kursiyerleri de ürettikleri ürünü satışa sunmak amacıyla iş yeri açmaya karar verdi. Bu kapsamda kendi çocuğunun doğum günü pastasını yapmaya başlayıp bunu daha da ilerletmek için Dönüşüm Mutfağına gittiğini dile getiren iş yeri sahibi kursiyer Çiler Aydoğdu, "Dönüşüm Mutfağı'nda kendimizi biraz daha geliştirip buradan öğrendiğimiz bilgileri kendi iş yerimizi açarak uygulamak istedik. Dönüşüm Mutfağı, iş yeri açmamızda bize ilham kaynağı oldu. Biz de hem aile bütçesine katkı sağlamak hem de Bağlarbaşı Mahallemize böyle bir yer kazandırmak istedik" dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin imkânlarından faydalandığını dile getiren iş yeri sahibi kursiyer Ayşe Hayrat ise, "Pasta ve yemek yapma konusunda kendimizi daha çok geliştirmek adına Dönüşüm Mutfağına yazılıp eksiklerimizi giderdik. Yaptığımız ürünleri önce Gaziosmanpaşa Belediyesi sayesinde satışa sunduk, aynı zamanda kurs haricinde evde de yapıp satıyorduk. Ama bir süre sonra taleplere yetişememeye başladık. Biz de hem kendimize ve ailemize bir katkımız olması açısından hem de ilçemize böyle bir mekân kazandırmak amacıyla bir iş yeri açmaya karar verdik. Kendimizi geliştirmemiz için bize imkân sağlayan Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta'ya teşekkür ederiz" dedi.
Gaziosmanpaşa Dönüşüm Mutfağı'nda doğum günü, baby shower, söz, nişan, kına etkinlikleri eğitimi alan kursiyerler, açtıkları iş yerinde hem ailelerin hem de çocukların eğlenebilecekleri bir ortam oluşturduklarını dile getirerek tüm Gaziosmanpaşalıları açtıkları iş yerine davet etti.
28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı