Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Konya ' da düzenlenen etkinliklere bir çok Kıbrıs ve Güneydoğu Gazisi katıldı. 2007 yılında mayın patlaması sonucu Şırnak ' ta iki bacağını kaybeden Hasan Kocamaz, ' Kandil ' le girilmezse terör bitmez ' diyerek tepkisini dile getirdi.
Gaziler Nezih Doğan Şehit Atatürk Emniyet Müdürü 


19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı ' nda tören düzenlendi. Törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, protokol üyeleri, öğrenciler, Kıbrıs ve Güneydoğu Gazileri katıldı.Şiirlerin okunduğu törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Işık günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Binbaşı Tarkan Kafkas, ülke bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda edeceklerini söyledi. Binbaşı Kafkas, ' Bizlere bırakmış olduğunuz kutsal emanet Türkiye Cumhuriyetini, sizlerden aldığımız güç, inanç, özveri ile Atatürk'ün ilke ve devrimleri doğrultusunda gerektiğinde gözümüzü kırpmadan canımızı feda ederek sonsuza kadar korumak ve yaşatmak kararlılığındayız. Bizler üzerinde yıllardır yaşadığımız ve her köşesi şehit kanı ile sulanmış bu güzel vatanımızı atalarımızdan bizlere kalan en kıymetli hazine ve büyük Atatürk'ün de ifade ettiği gibi hiç bir kayıt, şart altında ayrılık kabul etmez bir kütle olarak kabul ediyoruz ' dedi.

İKİ BACAĞINI KAYBETTİ

2007 ' de Şırnak'ta mayına basarak iki bacağını kaybeden Hasan Kocamaz, terörün bitmesi için Kandil ' e kadar çıkılması gerektiğini vurguladı. Kocamaz, ' Biz ne kadar konuşursak konuşalım, herkes bildiğini okuyor. Devletin bu yöndeki zafiyeti ortada. Bırakın anlaşmayı kiminle anlaşacaksınız. Biz anlaşalım dedikçe yeni şehitler geliyor. Anlaşmaya gerek yok, silahtan anlayanla silahla görüşeceksin. Kandil'e kadar inilecek pislik orada temizlenecek. Yılanı ocağında basacaksın. Şehit olanlar içerisinde Güneydoğulu olanlarda var, bu şehitler kimin için veriliyor” dedi.

Kıbrıs Gazisi Mehmet Besler ' de törene 5 yaşındaki torunu Muhammet Mithat Oğuz ' a asker kıyafeti giydirerek geldi. Besler, ' Bir Mehmet daha yetiştiriyorum ' diyerek duygularını dile getirdi.
19 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı