Gaziantep'te gasp dehşeti: 1 ölü, 1 yaralı

adli tıptan görüntüler
Yoğun Bakım Ünitesi Üniversite Sınavları Yaşam Mücadelesi Bıçaklı Saldırı Sağlık Ekipleri 

-cenazeden görüntü
-ölen genç kızın fotoğrafı

( GAZİANTEP )- Dershane çıkışında parkta oturan iki Suriyeli öğrenci gaspçıların bıçaklı saldırısına uğradı- Saldırıda boynundan yaralanan genç kız ölürken, arkadaşı ise yaşam mücadelesi veriyor GAZİANTEP

- Gaziantep'te dershaneden çıkan 2 Suriyeli genç, kimliği henüz belirlenemeyen 2 gaspçının bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırıda genç kız hayatını kaybederken arkadaşı ise kaldırıldığı hastanenin yoğun bakımında yaşam mücadelesi veriyor. Edinilen bilgiye göre, 7 yıl önce ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındığı Gaziantep'te Türk vatandaşı olan ve üniversite sınavlarına hazırlanan 19 yaşındaki G.A.S, arkadaşı ve Lise öğrencisi olan A.G ile birlikte dershane çıkışında Yeditepe Mahallesi'nde bulunan Engelsiz Parkı'nda otururken, kimliği belirsiz 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Olayda boynundan yaralanan genç kız G.A.S ile vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 16 yaşındaki arkadaşı A.G, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Gaziantep Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen genç kız kurtarılamazken, arkadaşı A.G'nin ise kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor. Olayın yerinde polis ekipleri inceleme yaparken, şahısların kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı. Önce motosikletle, sonra da yayan geldiler Yapılan ilk incelemede ise dershane çıkışı parkta oturan iki öğrencinin yanına kimliği belirlenemeyen 2 şahsın önce motosikletle olay yerine geldiği ileri sürdüldü. Şahısların, acil telefonla görüşmeleri gerektiğini söyleyerek, gençlerden telefonunu istediği iddia edildi. Suriyeli genç kızın ise telefonunda kontür olmadığı ve görüşemeyeceğini söylemesi üzerine ise şahısların motosikletle parktan uzaklaştığı belirtildi. Bir süre sonra yayan olarak olay yerine gelen 2 şahıs, yine telefonununu istediği genç kızdan tekrar olumsuz bir cevap alması üzerine ise bıçakla saldırdığı ileri sürüldü. Yeşilkent mezarlığında defin edilecek Dün akşam meydana gelen olayda yaralanan A.G, tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesini sürdürüyor. Genç kızın cenazesi Gaziantep Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi.
Otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen genç kızın cenazesi, Gaziantep Yeşilkent Mezarlığı'ndaki aile mezarlığına defin edilecek. (SD-Y)
9 Kasım 2018 Cuma günü yayınlandı