Gaziantep’te ‘Diyabete Bağlı Göz Hastalıkları’ toplantısı düzenlendi

Konuşmacılar
Hastalık Diyabet Göz Hastalıkları Şeker Hastalığı Toplantı 

-Genel detaylar

( GAZİANTEP ) GAZİANTEP

- Gaziantep’te ‘Diyabet Bağlı Göz Hastalıkları’ konulu halk toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya diyabet hastaları vatandaşlar katılarak hastalık hakkında geniş çaplı bilgiler aldılar. Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Türk Oftalmoloji Derneği, Türkiye Diyabet Vakfı ile Türk Diyabet Cemiyeti işbirliğinde yürütülen ‘Diyabet Bağlı Göz Hastalıkları’ konulu halk toplantısı gerçekleştirildi.
‘Diyabeti Tanı Gözünü Koru’ konulu halk toplantısında vatandaşlar diyabete bağlı oluşan göz hastalıkları hakkında bilgiler aldı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan toplantı Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlendi.
Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, "Bu toplantıda gayemiz, şeker hastalığının halka anlatılması ve şeker hastalığın karşılaşılan problemlerin, komplikasyonların neler olduğunu anlatmaktır. Ayrıca özellikle gözdeki komplikasyonların ne gibi rahatsızlıklara yol açtığını sizleri bilgilendirmek amacıyla yapıyoruz. Şeker hastalığı çok önemli bir rahatsızlıktır. Yakalandığımız kadar ömür boyu devam eden bir rahatsızlık. Ama şeker hastalıkları perhizlerine dikkat ettiğinde ve ilaçlarını düzenli kullandıkları zaman diğer insanlardan hiçbir farkı olmadan yaşayabiliyorlar“ dedi Öte yandan konuyla alakalı sunum yaparak vatandaşlara bilgi veren Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Araz, şeker hastalığının tarihçesi hakkında bilgi verdi.
31 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı