Gazeteci Namık Kemal Yücel, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye hakaretten yargılanacak

Gazeteci Namık Kemal Yücel, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile yaptığı ve 'devlet büyüklerine hakaret içerdiği' iddia edilen röportajla ilgili açılan davada suçsuz bulundu ancak Yargıtay 'suça iştirak ettiği' gerekçesiyle Yücel'in yeniden yargılanmasına karar verdi.
Başbakan Hüseyin Sözlü Belediye Başkanı Yargıtay Abdullah Gül 


Gazeteci Namık Kemal Yücel, 2005 yılında Ceyhan Belediyesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile yaptığı röportajı haftalık yayın yapan bir yerel gazetede, ' Mızrak Çuvala Sığmaz ' başlığıyla yayınladı. Röportajda, hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hem de dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e hakaret edildiği gerekçesiyle Sözlü ve röportajı yapan Yücel'e dava açıldı. Adana 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava 3 yıl sonra karara bağlandı. Mahkeme, Yücel ile röportajda ismi yer alan Funda Eser'in beraatına, Sözlü'nün ise 15 bin TL para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ancak karar, daha sonra Yargıtay'a taşındı.

Yargıtay 2. Ceza Dairesi, sanık Namık Kemal Yücel ve haber müdürü Funda Eser'le ilgili hükmün bozulmasına, 'suça iştirak ettiği' gerekçesiyle ikilinin yeniden yargılanmasına karar verdi.
Kararı değerlendiren Hüseyin Sözlü, ' Ben Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hakaret etmedim. Ben sadece gazetecilik refleksiyle Hüseyin Sözlü'nün söylediklerini birebir yazdım. Benim Sözlü'nün söylediklerine bir şey eklemem ya da çıkarmam söz konusu değildir. Çünkü bu haber çok ciddi bir haberdi. Yerel mahkeme bizim beraatımıza karar vermesine rağmen Yargıtay ceza almamız gerektiğini bildirdi ' dedi.

Yaklaşık 40 gün önce çocuğunu kanser hastalığı yüzünden kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, bu kararın içini daha da acıttığını ifade eden Yücel, ' Ben oğlumu kaybetmenin acısını yaşarken bu karar ile şok oldum. Ben her gün oğlumun mezarına giderek ona 'günaydın' diyorum. Oğlum hayatını kaybetti ama ben her gün onunla uyanıyorum. Bana ceza verilir cezaevine girersem en çok oğlumun yanına gidip 'günaydın' diyemeyeceğime üzülüyorum. Çünkü oğlum benim her şeyim ' diye konuştu.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı