- Gambiya'dan Türk bağışçıların yardımlarına sıcak teşekkür

Türk ve Gambiya Bayraklı çocuklar şarkı söylerken
İlkokul Öğrencisi Yardım Kampanyası Sivil Toplum Koordinat Diş Doktoru 

- Dağıtım töreninden kareler
- Diş bakımından görüntüler
- Enes Kınacı Gönüllü röportajı
- Türk bayraklı karşılama detayları
- Yerel danslardan detaylar
- Dağıtımlar çocuklar detay
- Hüseyin Gündüz proje koordinatörü açıklaması
- Dağıtım detaylar

( BANJUL ) BANJUL

- Türk sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle bağışçılarının yardım projelerinin sürdüğü Gambiya'da halk, Türk bağışçılarına teşekkürlerini şarkılar ve yerel danslar eşliğinde sundu. Türk sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle bağışçılarının yardım projelerinin sürdüğü Afrika ülkesi Gambiya’nın doğusunda başkent Banjul’a 400 kilometre uzaklıkta bulunan Fula Kunda bölgesinde bir köyde 200 öğrenciye yapılan kırtasiye yardımı dolayısıyla köy halkı, Türkiye ve Gambiya bayrakları eşliğinde yerel danslarla teşekkürlerini sundu. Hollanda’da yaşayan gurbetçiler tarafından kurulan Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı IHHNL (Internatİonal Humanitarian Hilfe Organization) ve yerel yardım kuruluşu Jemiet-ul Hayr tarafından gerçekleştirilen yardım kampanyasında çocuklara yönelik 10 gün süren ağız ve diş bakımı taraması ve kırtasiye yardımında bulunuldu. Binin üzerinde çocuğun ağız ve diş bakımı gönüllü doktorlar tarafından gerçekleştirilirken, 200 ilkokul öğrencisi ve 250 yetim çocuğa da kırtasiye ve sırt çantası teslim edildi. Yardım gönüllüsü olarak ülkeye gelen Enes Kınacı, Fula Kunda bölgesinde ziyaret ettikleri köydeki çocukların hayatlarında ilk defa bir diş doktoru gördüklerini ve ilk defa diş bakımı ile ilgili bilgi aldıklarını söyledi.

Kınacı, projenin başarılı ilerlediğini ve böyle de devam edeceğini düşündüklerini ifade etti.
Proje Koordinatörü Hüseyin Gündüz ise köyde bulunan yetimhanede elbise ve çanta dağıttıktan sonra kırtasiye ve çanta dağıtımı için geldikleri okulda köy halkının kendilerini Türkiye ve Gambiya bayrakları eşliğinde yerel danslarla karşılayarak teşekkürlerini sunduklarını belirtti.
Karşılama töreninde Türk ve Gambiya bayraklarını yan yana gördüklerini bildiren Gündüz, ziyaretten ziyadesiyle memnun olduklarını söyledi.


19 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı