Fransız ve İngiliz Helles anıtlarında tören

Anıtlardaki törenlerden genel ve detay görüntüler

( ÇANAKKALE ) - ÇANAKKALE
Ulusal Marş Saygı Duruşu Büyükelçiler Akkale Irak 


- Çanakkale Kara Savaşlarının 103’üncü yıl dönümü 24-25 Nisan anma törenleri kapsamında Fransız ve İngiliz Helles anıtında tören gerçekleştirildi.
Çanakkale Kara Savaşlarının 103’üncü yıl dönümü anma etkinlikleri çerçevesinde Fransız Anıtı’nda tören gerçekleşti. Törene Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Yeni Zelanda Genel Valisi Dame Patsy Reddy, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Fransa Savunma Ataşesi Colonel Valery Sens, Birleşik Krallık Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Bakanı Alan Duncan, Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, Türk ve yabancı bakan ile diğer ülkelerin büyükelçileri ve askeri erkan katıldı.
Fransız Anıtı'na Fransa Savunma Ataşesi Colonel Valery Sens, Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve diğer ülkelerin büyükelçileri tarafından çelenk bırakıldı. Çelenk sunma töreninin ardından program saygı duruşu ve Türkiye ile Fransa ulusal marşlarının okunmasıyla devam etti. Tören Fransızların anı defterini imzalamasıyla son buldu. İngiliz Helles anıtında tören Fransız anıtındaki törenin ardından İngiliz Helles anıtında tören düzenlendi.
Buradaki tören başlangıç konuşması, saygı duruşu ve okunan duaların ardından protokol üyeleri tarafından İngiliz anıtına çelenk bırakılmasıyla son buldu. (MA-
24 Nisan 2018 Salı günü yayınlandı