Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler’in sevenleri Galatasaray Meydanı'na akın etti

pencerede oturan kadın
Başsağlığı 2010 Yılı Karahisar Bulduk Irak 

-röpler
-detaylar

( İSTANBUL )- Evinin penceresinden töreni izleyen kadın gözyaşların boğuldu İSTANBUL

- Fotoğraf sanatçısı Ara Güler için Galatasaray Meydanı’nda düzenlenen törene çok sayıda seveni katıldı.
Güler’in vasiyeti üzerine memleketi Şebinkarahisar’dan toprak getirilirken evinin penceresinden töreni izleyen bir kadın gözyaşların boğuldu. Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı Ara Güler için Galatasaray Meydanı’nda tören düzenleniyor. Galatasaray Meydanı Ara Güler’i anmak isteyen sevenleriyle dolup taştı. Sanatçının sevenleri Türkiye için başsağlığı diledi. Sanatçının memleketlisi olan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı ise törene bir kavanoz toprakla geldi. Yılancı, sanatçının vasiyeti üzerine memleketinden toprak getirdiğini ve mezarının üzerine dökeceğini söyledi.

Öte yandan, evinin penceresinden töreni izleyen bir kadının gözyaşlarına boğulduğu görüldü.
"Önemli birisiydi İstanbul için Türkiye için bir hazineydi" Galatasaray eski başkanı Dursun Özbek, “Ara Güler’i kaybettik dünyanın başı sağolsun dünyaya mal olmuş bir sanatçıydı ve çok sevdiğim bir isimdi. Aynı zamanda hemşehrimdi. Bundan yaklaşık 10-12 sene öncesinde tanıştık ve son derece yakın bir ilişkimiz oldu. Hemşehrilik bağı üstün geldi. Doğduğu topraklara götürdük kendisini orada babasının köyünü babasının evini bulduk. Çok sevindi. Önemli birisiydi İstanbul için Türkiye için bir hazineydi" dedi.
"Türkiye’nin gözü olan büyük bir değerdir" AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise “Türkiye’nin büyük bir değerini kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Büyük ustayı hüzünle uğurluyoruz. Kendi ifadesiyle fotoğraf çekmenin sadece deklanşöre basmak olmadığını ifade ettiği gitti doğadaki yaşamdaki tabiattaki anlamları en güzel şekilde Türkiye’nin seyrine sunan, Türkiye’nin gözü olan büyük bir değerdir. Yaptığı işin hakkını verirdi. Yaptığı işin hakkını vermeyene de fotoğrafı ve sanatı rahat bırakın diye ifade derdi. Sanatçılığının dışında kişiliğiyle de karakteriyle duruşuyla yerli bir duruşa sahipti bu toprağın bütün renklerini taşıyordu. Kendisiyle ve etrafıyla barışıktı. Ülkemizin değerlerine bağlıydı ve yeri geldiğinde bunları cesurca savunmaktan hiçbir zaman heri durmazdı. Örnek bir sanatçıydı" şeklinde konuştu.
"Onu vasiyeti üzerine de kendi köyünden toprak getirdik" Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı “Bugün büyük bir duayeni kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ara beyi kaybettik. Şebinkarahisarlı 2010 yılında Şebinkarahisar’ın en işlek caddelerinden birine Ara Güler’in ismini verdik ve kendilerini de ağırladık. Şimdi de kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Onu vasiyeti üzerine de kendi köyünden toprak getirdik. İnşallah bu torağı mezarına koyacağız. (ÖY-
20 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınlandı