Fırat Kalkanı Harekatı şehidi Binbaşı Bülent Albayrak'ın ismi Kilis’te yaşatılacak

Şehit Binbaşı Bülent Albayrak Kadın Meslek Zenginleştirme merkezinin tabelası
Şehit Er Kadın Cenaze Birleşmiş Milletler Şehit Cenazesi 

-Programdan görüntüler
-Maram Derneği Başkanı Yakzan Shıshakıy’ın konuşması
-Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’nın konuşması
-Kilis Valisi Recep Soytürk’ün konuşması
-Açılıştan görüntüler
-Kadın Meslek Zenginleştirme merkezinin gezilmesi
-şehit cenazesi arşiv
-foto

( KİLİS ) KİLİS

- Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan en rütbeli asker olan Binbaşı Bülent Albayrak’ın ismi Türk ve Suriyeli bayanların yararlanacağı Kadın Meslek Zenginleştirme merkezine verildi.
Şehit Binbaşı Bülent Albayrak Kadın Meslek Zenginleştirme merkezinin açılışına Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Uluslararası Maram Derneği Başkanı Yakzan Shıshakıy, Malteser İnternatınol Ülke Müdürü Dr. Shaheen Haqve, ile çok sayıda davetli katıldı.
Maram Derneği Başkanı Yakzan Shıshakıy, bugün bu açılışta olmaktan memnun olduğunu ifade ederek, “Bu heyecanlı günde buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Türk ve Suriyeli halklarının büyümesini ve gelişmesine ön ayak olan Türk devletine teşekkür ederim. Kilis Belediyesiyle yeni iş ortaklığımız için çok heyecanlıyım. İnanıyorum ki çok güzel şeyler başaracağız. Birlik kurmak amacımıza bize inandığınız için herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’da Kilis’in sadece bir şehir olmadığını belirterek, “Kilis şuanda dünya kurulduğundan bu yana tek olan şehirdir. Kendi nüfusundan fazla Suriyeli’ye ev sahipliği yapıpta kavganın olmadığı gürültünün olmadığı tam tersi paylaşımın olduğu birlikte yaşam kültürünün olduğu insanlığın olduğu tek şehirdir. Yanı başımızda insanlığın bittiği, birbirini kestikleri bir yer var. Hemen burada ise insanlık zirve yapıyor. Ben buradan sesleniyorum ve diyorum ki, ‘Ey Birleşmiş Milletler, eğer siz dünyaya barışı ve huzuru getirmek için kurulmuş bir örgütseniz, gelin Kilis’i örnek alın’, yok eğer barışı, huzuru değilde savaşı, kargaşayı, körüklemek için kurulmuş bir örgütseniz, işte Suriye orada duruyor. Onun için tüm dünyanın başta birleşmiş milletlerin Kilis’in kıymetini bilmesi gerekiyor. Ayrıca Kilislilerin Kilis’in kıymetini bilmesi gerekiyor. Kilis’ten başka çocuklarımıza iftiharla bırakacağımız bir şey yok” dedi.
Vali Recep Soytürk ise Böyle bir tesisin açılışında olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “İçeriliğini çok konuşmadık ama, bu merkezler kadınlar için çok özel merkezlerdir. Siirt’te çalıştım, benzer kuruluşları kurdum. İçerisine girdim, gördüm ki, kadınlar için dehşet bir alan toplumumuzun yarısı, eğer hanımlar ise bir vücudun yarısı geride kalıp diğer yarısının geri gitmesi mümkün değildir. Vücudumuzun bir kısmının mutlu olması diğer tarafının mutsuz olması mümkün değildir. Eğer kadınlarımıza iyi bir eğitim veremezsek, eğer kadınlarımızı mutlu edemezsek, onları geliştiremezsek, çocuklarımız ve geleceğimiz tam gelişme sağlayamaz” diye konuştu.
(MAD-SD-
15 Kasım 2018 Perşembe günü yayınlandı