Fırat Kalkanı bölgesinde Türk lirasına destek sürüyor - CERABLUS

- Suriye'deki döviz bürosundan detaylar - Dolar bozdurup Türk lirası alan Suriyelilerden detaylar - Tüccar Firas Hayderi ile röpoaraj - Döviz bozdurmaya gelen Muhammed Arac ile röportajCERABLUS (AA) - Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı’yla terör örgütlerinden arındırılan ilk kent merkezi Cerablus’ta Suriyeliler, Türk ekonomisine destek için ellerindeki dövizleri Türk lirasına çeviriyor.Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde halk, mayıs ayında "Türkiye ve Türk lirasına sahip çık" kampanyası başlattı.Türk lirasının değerinin artmasına katkı sağlamak isteyen Suriyeliler, ellerindeki dövizleri Türk lirasına çevirdi. Halihazırda kampanyaya tüccarlar da destek vermeye başladı.
AA muhabirine konuşan tüccar Firas Hayderi, “Bugün Cerabluslu tüccarlar olarak Türk ekonomisine destek olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
"Türkiye’nin 8 yıldır bizlere verdiği barınma ve sağlık desteklerine kıyasla dövizlerimizi bozdurmanın basit bir destek olduğunu düşünüyoruz." diyen Hayderi, güçleri yettiğince Türkiye'nin yanında duracaklarını vurguladı.Döviz bozdurmaya gelen Muhammed Arac da “Allah’tan Türkiye’nin bu sıkıntıdan bir an önce kurtulmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.
Muhabir Ayder Gesi Döviz Bürosu 

16 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı