Firari Mahkumların Yakalanma Görüntüleri Saniye Saniye Kamerada

Bingöl Valiliği, M Tipi Kapalı Cezaevi ' nden 25 Eylül 2013 günü firar eden mahkumların yakalanma görüntülerini basın kuruluşlarına dağıttı.
İnsansız Hava Aracı Jandarma Komando Keşif Uçağı Jandarma Komutanlığı 


Bingöl Valiliği ' nden yapılan açıklamada, 4 ' ü hükümlü, 14 ' ü tutuklu toplam 18 PKK/KCK terör örgütü mensubunun tünel kazmak suretiyle firar ettiği hatırlatılarak, “Olay yerinde yapılan ilk incelemeye müteakip, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, iz ve emareler incelenerek muhtemel kaçış istikametlerinin tıkanmasına yönelik operasyonlar planlanmış ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ' ndan İnsanlı Keşif Uçağı ile İnsansız Hava Aracı talebinde bulunulmuştur. İz takip köpek timlerinin de katıldığı hava hücum harekatı ve karadan sızma ile taarruz helikopter kolu himayesinde 12 Kobra aracı desteğinde (4 adet Polis Özel Harekat ' a ait) Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ' na bağlı 11 Jandarma Komando Özel Harekat Timi, 1 Jandarma Komando Timi ile firari grup çembere alınmıştır. Müteakiben sabah havanın aydınlanması ile birlikte taarruz helikopterleri refakatinde, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı emir-komutasında, takviye birlikler planlanan bölgelere hava hücum harekatıyla indirilmiştir. Birlikler koordineli olarak firarilerin bulundukları değerlendirilen ormanlık arazide arama tarama faaliyetlerine başlamış, faaliyete başlamadan önce her birlik komutanı tarafından megafon vasıtasıyla firarilerin teslim olmalarına yönelik anonslar yapılmasına rağmen, hiçbir bir firari teslim olmamıştır. Farklı bölgelerde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında, firarilerin yeri merkez ilçe Ortaçanak bölgesinde tespit edilmiş, yapılan operasyonla 17 firari sağ olarak yakalanmıştır. 1 firarinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir” denildi.

Bingöl Valiliği tarafından basın kuruluşlarına dağıtılan görüntülerde ise, firarilerin yakalanması için düzenlenen operasyonun an be an görüntüleri yer alıyor.
27 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı