Fındık fabrikasında çalışan kadınlara 'Kadınlar Günü' sürprizi

fındık seçen bayanlardan görüntü
Fabrika Çalışan Kadın Dirayet Erimli Hassasiyet 

-Karanfil dağıtılması
-fabrikadan görüntü
-bayanlarla yapılan rop
-genel müdür Eyyüp Ergan ile yapılan rop

( TRABZON - ÖZEL - HD)- Trabzon’da faaliyet gösteren Fındık Fabrikası'nda çalışan kadınlara karanfil dağıtıldı TRABZON

- Trabzon’un Arsin ilçesinde faaliyet gösteren Birlik Fındık Fabrikası'nda çalışan bayanlara “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla karanfil dağıtıldı. Bayanlar, kendilerine takdim edilen karanfiller karşısında duygulandıklarını belirtirken, kimisi bu özel günü annesine armağan etti. Trabzon Ticaret Borsası Başkanı ve Fabrikanın Genel Müdürü Eyyüp Ergan, fabrikalarında çalışanlarının yüzde 90’nın bayan olduğunu ifade ederek fındık seçme işinde özellikle bayanların tercih edildiğini söyledi.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü unutmadıklarını ve fabrika çalışanlarına karanfil dağıtarak bir süpriz yaptıklarını kaydeden Ergan "Bayanlar fındık seçme işinde daha hassas daha titiz. Dolayısıyla bizim işimiz seçme olduğu için bayanların hassasiyetinden ve titizliğinden dolayı tercih ediyoruz. Erkek çalışanlarımız da var. Bayanlar daha uyumlu. Bayanlarımız erkeklere oranla daha verimli. Dolayısıyla seçme işinde bayanları tercih etmemiz yeteneklerinden kaynaklanıyor. 8 Mart Günü Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle kendilerini unutmadık. Günün anısına onlara karanfil hediye ettik. Onlar, bizim çalışanlarımız bizim paydaşlarımız. Biz onları birer işçiden ziyade ortaklarımız olarak görüyoruz. Onlar olmazsa işimizi ne kadar başarabiliriz? Onlar bizim göz bebeklerimiz” dedi.
Fabrikada çalışan kadınlardan Vildan Gürsoy, Kadınlar Günü'nün kendisi için anne olmadan önce hiçbir şey ifade etmediğini belirterek “Başlangıçta işimizin zor tarafları olsa da zamanla buna alıştık. Severek yapınca daha kolay oluyor. İki kızım var. Eşimde çalışıyor, eşim bazen vardiyalı olarak çalışıyor. Dolayısıyla çocuklara o bakıyor. Benim için en önemli olan şey çalışıp üretmek. Çocuklarım için ayakta durmaya çalışıyorum. Parayı sadece erkek kazanmıyor, kadın da kazanıyor. Kadınlarda çalışarak ayaklarının üzerine sağlam basabiliyor. Bütün çabam gayretim çocuklarımın için. 8 Mart Kadınlar günü bana, anne olmadan önce hiç bir şeyi ifade etmiyordu. Anne olduktan sonra çocuklarım için kendi ayaklarımın üzerinde dim dik durmam gerektiğini öğrendim. 8 Mart Kadınlar Günü'nü şu ana kadar hiç kutlamadım” diye konuştu.
Karadeniz kadınının her şeyi çocukları İşletmeden sorumlu yönetici asistanı Seyyara Sungur da Karadeniz kadınlarının çalışma alanlarının kısıtlı olduğuna işaret ederek onların her şeyi çocukları olduğunu söyledi.

Yılda bir kez hatırlanmanın kendilerine mutluluk verdiğini belirten Sungur, “8 Mart Kadınlar Günü, dik durmamız gerektiğini toplumda önemli bir yere sahip olduğumuzu, her daim önemli mevkilerde olabileceğimizi gösteren bir gün olarak kutlamamız gerektiğini düşünüyorum. Kadın toplumun temeli. Biz olmazsak toplumun bir anlamı olmaz. Bu değeri bize yaşatacak bir gün olarak, güzel bir gün 8 Mart Kadınlar Günü. Yaklaşık 14 yıldır burada çalışıyorum. Bölgemizde Karadeniz kadınının çalışma alanları kısıtlı. Kadınlarımız özellikle çocuklarına çok özen gösteriyorlar. Bölgemizde kadın ortamlarının bol olduğu yerlerde çalışmaya daha çok izin veriliyor. Fındık hepimizin en iyi bildiği şey. Küçüklüğümüzden beri içeresinde var olduğumuz en yegane ürünümüz fındık. O yüzden seçim yapmakta fazla zorlanmadık. Kadınların çok olduğu yerde çalışmak artı avantaj. Biz burada çalışırken aklımız hep çocuklarımızda, akşam pişireceğimiz yemekte. Özellikle Karadeniz kadınları o kadar güçlü ve dirayetliler ki her işin üstesinden gelebiliyor” şeklinde konuştu.
Fatma Şengül isimli fabrika çalışanı da Kadınlar Günü'nü ara sıra kutladıklarını ifade ederek ”3 yıldır çalışıyorum. Önceleri zor gelse de sonraları alıştık ve bizim için kolay hale geldi. Kadınlar Günü'nü ara sıra kutluyorduk” ifadelerini kullandı.
7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı