'Filyos projesi dünyaya açılan kapımız olacak' - ZONGULDAK

"Filyos projesi dünyaya açılan kapımız olacak" - ZONGULDAK - Proje sunumları öncesi detaylar - Vali Ahmet Çınar'ın konuşması"Filyos projesi dünyaya açılan kapımız olacak" - Vali Çınar: - "Filyos Projesi, Türkiye'nin en büyük, en belli başlı projelerinden bir tanesi. Burası büyük bir ticaret merkezi, 25 milyon ton kapasiteli limanla birlikte ticari anlamda dünyaya açılan bir kapımız olacak, dolayısıyla istihdam artacak"ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "Filyos Projesi, Türkiye'nin en büyük, en belli başlı projelerinden bir tanesi. Burası büyük bir ticaret merkezi, 25 milyon ton kapasiteli limanla birlikte ticari anlamda dünyaya açılan bir kapımız olacak, dolayısıyla istihdam artacak." dedi.
Zonguldak Valiliği tarafından hazırlanan kentsel tasarım ve küçük ölçekli turizm projelerinin sunumları, Vali Çınar'ın başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Çınar, sunumların ardından yaptığı konuşmada, profesyonel çağda olduklarını ve işlerini profesyonelce yapmaları gerektiğini söyledi.

Turizmin topyekun bir faaliyet olduğunu vurgulayan Çınar, "Sadece bir yayla, bir müze, deniz turizm için yetmiyor. Turizm, bunların topyekun bir arada olduğu bir şey." dedi.
İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde yaşayanların, stres ve gürültüden uzaklaşmak için günübirlik ya da hafta sonu tatilinde Zonguldak 'a gelebileceğini aktaran Çınar, "Kentimiz buna çok müsait. Biz bu anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her şey zaman içerisinde yapılabilir. Bunun için para, girişimci, yatırımcı, bunu işletecek meziyete sahip kişi ya da firmalar da gerekiyor. Turizm anlamında kalkınmamızı sağlayacak, tetikleyecek projeler. Sunulan projelerin bir kısmına karar verildi, uygulama projesine geçildi." ifadelerini kullandı. - "Filyos Irmak Vadi Projesi"Filyos Irmak Vadi Projesi'nin çok büyük bir alanı kapsadığını kaydeden Çınar, "Sayın Başbakanımızın başkanlığında Türkiye'nin bütün sanayicileriyle yapılacak bir toplantıda, Sayın Başbakanımız, 'Filyos Endüstri Bölgesi'ne yatırım yapın.' çağrısı yapacaktı. Fakat Türkiye'nin hızlı gündemlerinden dolayı iki kez ertelendi. Önümüzdeki günlerde bunun yapılacağını düşünüyoruz." dedi.
- "Türkiye'nin, dünyanın güzel mekanlarından bir tanesi olacak""Filyos Projesi, Türkiye'nin en büyük, en belli başlı projelerinden bir tanesi." diyen Ahmet Çınar, şöyle devam etti:"Burası büyük bir ticaret merkezi olacak. 25 milyon ton kapasiteli limanla birlikte ticari anlamda dünyaya açılan bir kapımız olacak, dolayısıyla istihdam artacak. Uluslararası, yerel iş adamları, uzmanlar, gelen gidenler çoğalacak, nüfus artacak. Yan sanayi, hizmet sektörü, aklınıza ne gelirse bütün alanlarda bir genişleme, büyüme olacak. Dolayısıyla bizim kendimizi de hazırlamamız gerekiyor. Kalkınma Ajansı'na böyle bir görev verdik. Buna hazırlık için projelendirme, duyuru yapma, eğitim verme, hepsini kapsayan bir çalışmamız var. Bunu başlatıyoruz. Yerel ve uluslararası gelen giden insanların çoğalmasıyla birlikte artık bizim şu an tahmin edeceğimizden çok daha fazla turist alan bir potansiyelimiz var ve bunu göreceğiz. Bizim şimdiden bunlara da hazır olmamız gerekiyor. Oraya rağbet olmadan önce bizim o vadi henüz bozulmadan orayı projelendirip korumamız gerekiyor. Onu gerçekleştirirsek Türkiye'nin, dünyanın güzel mekanlarından bir tanesi olacak. Ona da hazırlanıyoruz."Çınar, Türkiye'nin en kaliteli ormanlarının bölgede bulunduğunu belirterek, Gökçebey'de mobilyacılar ihtisas sanayi bölgesi kurulması çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.
Vali Çınar, bununla ilgili girişimleri başlattıklarını anlatarak, burada mobilyanın her türünün üretileceğini bildirdi.
Hafta Sonu Toplantı Yatırımcı Uluslararası Hafta Sonu Tatili 

13 Nisan 2018 Cuma günü yayınlandı