Filistinli genç kızın Türkiye hayranlığı - MUŞ

- Filistinli Ayah Almassri, Genç Birikim Derneğinde arkadaşlarıyla çalışması - Filistinli Ayah Almassri ile röportajMUŞ (AA) - İBRAHİM YALDIZ - Muş 'ta gerçekleştirilen "Uluslararası Onkoloji Günleri"ne katılmak için Filistin'den gelen 21 yaşındaki Ayah Almassri, Türkiye'ye geldiğinde kendisini ülkesinde gibi hissettiğini anlattı.An - Najah Ulusal Üniversitesi Hukuk Bölümü mezunu Almassri, ülkesindeki bir dernek aracılığıyla Muş Valiliği, Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği (ONKO - SEV) ile Genç Birikim Derneği tarafından kentte düzenlenen "Uluslararası Onkoloji Günleri"ne katıldı.
Avrupa Birliği'nin (AB) eğitim ve gençlik programı olan Erasmus+ kapsamında yer alan Avrupa Gönüllü Hizmeti ile Muş 'a gelen Almassri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin'in (Batı Şeria) Nablus kentinde yaşadığını söyledi.

Genç Birikim Derneği'nin kanserle mücadele konusunda düzenlediği etkinliğe katılmak için kendisini buraya gönderen Riyade kurumuna teşekkür ettiğini ifade eden Almassri, "Erasmus ve Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Biz Filistin halkı olarak, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ve halkının Filistinlileri özel bir şekilde sevdiğini düşünüyoruz. Türkiye'ye geldiğimde dilin dışında başka bir fark görmedim. Çünkü Türkiye ve Filistin'de İslam ülkesidir." dedi.

İslam Muhabir Kanserle Mücadele 

6 Haziran 2018 Çarşamba günü yayınlandı