Filistin'deki maaş kesintisi alım gücünü zayıflatıyor - RAMALLAH



: - Ramallah caddelerinden ve insanlardan görüntüler - Banka önünde sıra bekleyen ve para çeken Filistinliler - Memur Esid Sabih ile röportaj - Filistin İçişleri Bakanlığı çalışanlarından Riyad el - Diyk ile röportajFilistin yönetiminin kemer sıkma politikası kapsamında, üst üste iki ay kamu çalışanlarına maaşlarını yüzde 50 kesintili ödemesi, piyasada en önemli likidite kaynaklarından biri görülen memurların alım gücünü olumsuz etkiledi.Maliye Bakanlığı bu hafta görevlerini göz önünde bulundurarak kamu çalışanlarının Mart ayı maaşlarının yarısını ödemeye başladı.
Filistin Para Kurumu, Filistin'de bankalar tarafından sağlanan kredilerin yaklaşık üçte biri kamu kurumlarına ve çalışanlarına veriliyor. Filistin piyasasındaki banka kredilerinin toplam değeri ise 2018 sonunda 8,2 milyar dolara ulaştı. - "İsrail'in vergi gelirlerinin bir kısmını kesmesi birçok sektörü etkiledi"Memur Esid Sabih, "İsrail'in vergi gelirlerinin bir kısmını kesmesi, Filistin'deki birçok sektöre olumsuz şekilde yansıdı." dedi.
Sabih, bölgede ticari anlamda bir durgunluk olduğuna dikkati çekti.Filistin İçişleri Bakanlığı çalışanlarından Riyad el - Diyk ise Filistinlilerin vergi gelirlerinde kesintiye gidilmeden önce de sıkıntı yaşadığını, maaşların yarısının ödenmemesiyle bu sıkıntının arttığını söyledi.


Kamu Çalışanları Kemer Sıkma Alım Gücü Politika Milyar Dolar 

6 Nisan 2019 Cumartesi günü yayınlandı