'FETÖ, dersanecilik yoluyla Türkiye'nin başına bir bela sınav sistemiyle de bunu destekleyecek bir yapı oluşturmuş' - EDİRNE

"FETÖ, dersanecilik yoluyla Türkiye'nin başına bir bela sınav sistemiyle de bunu destekleyecek bir yapı oluşturmuş" - EDİRNE - Edirne Vali Günay Özdemir ve Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'a ziyaretler - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in açıklaması - Ziyaretler ve detaylarEDİRNE (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Dünya değişiyor, bazı teknik derslerde çocuk okulu bitirdiğinde yüzde 30 bilginin artık yok olduğu bilimsel olarak biliniyor, böyle bir dünyada yaşıyoruz bu dünyaya ayak uydurmanız gerekiyor." dedi.
Erdem, Roman Çalıştayı için geldiği Edirne 'de, Vali Günay Özdemir ve Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ı ziyaret etti.AK Parti Edirne İl Başkanlığını da ziyaret eden Erdem, Milli Eğitim Bakanlığının eğitim adına 2002 yılından bu yana Türkiye'de en çok yol kat edilen bakanlıklardan olduğunu belirterek, AK Parti döneminde eğitimdeki yatırımları anlattı.Eğitimde sistemlerin çok değişikliğine dair eleştiriler olduğunu ifade eden Erdem, şunları kaydetti:"Bir kere dünya değişiyor, bazı teknik derslerde çocuk okulu bitirdiğinde yüzde 30 bilginin artık yok olduğu bilimsel olarak biliniyor, böyle bir dünyada yaşıyoruz, bu dünyaya ayak uydurmanız gerekiyor. 'Kodlama, inovasyon, endüstri 4.0' diyoruz, 'yazılım' diyoruz bir çok yeni kavramlar önümüze çıkıyor. Bizim yapılanmadaki asıl problemin kaynağı, arayışımızdaki asıl neden, zafiyetimiz, ne derseniz deyin, FETÖ'yü çözmeyişimizden. 15 Temmuz'da bu beladan kurtulduk ama onun daha tortuları her kurumda var. FETÖ zaman içerisinde bakmış ki okula muhafazakar kesim öğrenci gönderiyor alana giremiyor, ne yapalım ne yapalım 'sınav sistemini müfredatın dışına çıkarırsak dersanecilik başlar dersanecilikte de herkesi alabiliriz' diyor, bunu bizimkilerin iyi niyeti ne dersek diyelim zaman içinde bu yapı dersanecilik yoluyla Türkiye'nin başına bir bela sınav sistemiyle de bunu destekleyecek bir yapı oluşturmuş.2013 yılında Cumhurbaşkanımızın 'dershaneciliği bitirelim' talimatıyla başladığımızda bu yapının Türkiye genelindeki oranları okulculukta yüzde 2, dersanecilikte yüzde 70, yayıncılıkta yüzde 80'di, tüm kesime hitap edip oradan kapabildiğini almak istemiş. Kısacası böyle bir belada bizi eğitimde saptırmış hala uğraşımız o."Orhan Erdem, sözlerini, "Arayışımız, öğrencimizi velimizi, eğitim camiasını rahatlatacak, stresten uzaklaştıracak okul dışı kurumlara bağımlı kılmaktan uzaklaştıran bir sistem oluşturmak. Çok şükür bunda önemli mesafeler kat ettik ama daha gidecek çok yolumuz var." diye tamamladı.
Sınav Sistemi İnovasyon Muhafazakar Bakanlık Bizimkiler 

17 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı