Fethiye’de Deprem!

Merkez üssü Ölüdeniz olan 6.1 büyüklüğündeki deprem Fethiye ' de panik ve korku yarattı. Depremin Ege ve Akdeniz ' de de şiddetli bir şekilde hissedildiği öğrenildi. Fethiye ' de halk büyük panik yaşadı. Vatandaşlardan 8 ' i balkondan atlayıp, yaralandı. Fethiye genelinde ise toplam 51 kişinin yaralandığı bildirildi.
Kayaköy Deprem Ali Karatekeli Devlet Hastanesi 


Deprem Fethiye ilçesine bağlı Kayaköy Koyu ' nun 21 km güneybatısında Ölüdeniz açıklarında gerçekleşti. Deprem Fethiye ' de büyük panik yaşattı.Vatandaşlar kendisini panikle sokaklara atarken, cep telefonlarıyla ailelerine ulaşmaya çalıştılar. Bir süre cep telefonu şebekeleri çalışmazken, yaklaşık 5 dakika sonra yeni bir deprem daha hissedildi. Fethiye ' de ilk belirlemelere göre yıkılan ev veya işyeri olmadığı fakat bazı kişilerin panikle ev balkonlardan atladığı öğrenildi. Fethiye ' de ilk belirlemelere göre 8 vatandaş, balkonlardan atladı. Yaralanan vatandaşlar, 112 acil ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi ' ne ve diğer hastanelere taşınırlarken, Hıdırlık Mahallesi ' nde Şaban Beyazıt ' a ait evin üzerine tonlarca ağırlığındaki bir kaya parçası düştü. Evin duvarı yıkılırken, evde kimsenin olmaması faciayı önledi. Ayrıca Fethiye Devlet Hastanesi ' nde bazı hastalar hemen dışarıya çıkartıldı. Sedyelerle dışarı alınan hastalar, tedbir amaçlı olarak bir süre bekletildiler. Hamza Şahin isimli bir genç, 2. kattan atlayıp, yaralandı. 112 acil ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi ' ne kaldırılıp, tedavi altına alındı. Ayrıca korku ve panikle çeşitli yüksekliklerden atlayan vatandaşlar, yaralanınca Fethiye Devlet Hastanesi ' ne kaldırıldılar. Depremin ardından Fethiye ' de bazı evlerin çevre duvarları yıkılırken, can kaybı yaşanmadı. Ancak şu an itibariyle Fethiye'de 51 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, depremin ilk belirlemelere göre saat 15.44 sıralarına Ölüdeniz açıklarında 6.1 şiddetinde meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre can kaybı ve yıkılan ev bulunmadığını, halkın bir süre evlerine girmemesi gerektiğini, depremin paniği ile birlikte balkondan atlayan 8 vatandaşın yaralandığının tespit edildiğini söyledi.

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Saat 15:44 ' de 6 şiddetinde meydana gelen depremin ardından, 15:48 ' de 4,3 şiddetinde, 15:49 ' da 4,9 şiddetinde, 15:55 ' te 4,7, 15:57 ' de 25. Saniyede 3,6, 15:57 55. Saniyede 3,3, 16:01 ' de 3,7 artçı depremler kaydedildi.

10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı