Fethiye'de 111 kaçak göçmen yakalandı

kaçakların minibüslerle jandarmaya gelişleri
Kaçak Göçmen Jandarma Kaçak Akalan Ormanlı 

-kaçakların minibüslerden indirilmesi
-engelli olan kaçak göçmenin taşınması
-detaylar

( MUĞLA ) MUĞLA

- Muğla'nın Fethiye ilçesinde, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda yasa dışı yollar ile Yunan adalarına kaçmaya çalışan 111 kaçak göçmeni yakalandı. Edinilen bilgiye göre; jandarma ekipleri Kayaköy Mahallesi Gemiler Koyundan gelen bir ihbar üzerine bölgeye operasyon düzenledi.
Ekipler ormanlık alana dağılmış vaziyette, 17'si kadın, 28'i çocuk 83 Suriye, 22 Pakistan ve 6 Afgan uyruklu kişiyi yakaladı. Bölgeden minibüslere bindirilen kaçak göçmenler Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı’na getirildi.
Minibüsten indirilen göçmenlerin arasında buluna iki engelli diğer kaçak göçmelerin yardımı ile karakola taşındı. Kaçak göçmenlerin Yunan adalarına geçmek için İstanbul üzerinden ilçeye minibüslerle getirildiği ve organizatörlere kişi başı 3 ile 6 bin dolar arasında para verdiği öğrenildi. Kaçak göçmenlerin jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edileceği kaydedildi. Öte yandan organizatörlerin yakalanması için jandarma istihbarat ekiplerince geniş çaplı çalışma başlatıldı.
17 Nisan 2018 Salı günü yayınlandı